středa 29. května 2019

Decentrální větrací jednotky

Decentrální větrací jednotky

Jaké větrací jednotky vybrat? Ačkoliv lze decentrální větrací systémy použít prakticky všude, je třeba vždy zvolit ty správné jednotky zajišťující správnou výměnu vzduchu odpovídající individuálním potřebám daného objektu. Aby potřebná výměna vzduchu probíhala.


Decentrální větrací jednotky

Centrální jednotky jsou dále rozděleny podle maximálního průtokového množství (odpovídá zhruba polovině objemového množství vzduchu v rodinném domě). Také u decentrální větrací jednotky Zehnder ComfoAir lze očekávat komfortní klima v interiéru díky rekuperaci tepla a vlhkosti. Zároveň je velmi flexibilní, lze ji totiž využít pro odvětrání až dvou místností a to jednoduchým napojením vedlejší místnosti. Nabízíme decentrální větrací rekuperační jednotky pro výměnu vzduchu jedné místnosti. Lokální ventillační jednotky jsou montovány do otvorů v obvodové zdi domu, proto není nutné montovat žádné potrubí.


Jednotky jsou vhodné pro snížení vlhkosti a hladiny COve větrané místnosti. Všechny vystavené jednotky jsou funkční a schopné prezentace. Velkou výhodou je jednoduchá montáž jednotky do obvodového zdiva. Celý systém je uložený v potrubí ve speciálním materiálu, který tlumí vibrace. Lokální ( decentrální ) rekuperační jednotky na našem e-shopu Lokální rekuperační jednotky.


Decentrální větrací jednotky

Větrání je velmi tiché. Lokální (tj. decentrální ) rekuperační jednotky jsou určeny pro řízené větrání s rekuperací tepla jednotlivých místností. Hodí se jak do novostaveb, tak do stávajících nebo rekonstruovaných objektů. Díky snadné instalaci, nízké spotřebě a vysoké spolehlivosti budete bydlet příjemněji.


Nové senzory automaticky řídí výměnu vzduchu podle potřeby, čímž je zajištěna ještě vyšší energetická účinnost a. Potrubí pro přívod a odvod vzduchu prochází obvodovou stěnou a na venkovní straně je ukončeno venkovním krytem z. Ovládání je možné dle preferencí: přímo na. Jednotky mohou být dle požadavku vybaveny předehřevem, dohřevem nebo chladičem(pouze vybrané typy) přiváděného vzduchu, uzavíracími klapkami a obtokem rekuperátoru (by-pass). Společnost Zehnder představila v letošním roce hned dvě nové decentrální větrací jednotky s rekuperací tepla Zehnder ComfoAir a ComfoSpot 5 které lze instalovat bez potrubních rozvodů s minimální náročností a přesto umožňující využívat předností komfortního větrání. Do místnosti umístíme jednu dvě, podle velikosti dané části interiéru. Výměník dosahuje účinnosti až zpětného získání tepla, pro letní období je jednotka vybavena obtokem.


Decentrální větrací jednotky

Decentrální větrací jednotky Zehnder ComfoAir a Zehnder ComfoSpot jsou nyní nově k dispozici rovněž s integrovanými senzory pro měření vlhkosti, COa kvality vzduchu (VOC) v místnosti. Jedná se o první decentrální větrací jednotky , vybavené výjimečným entalpickým výměníkem ke zpětnému získávání nejen tepla, ale také vlhkosti. Příjemně zvlhčuje vzduch v zimě a zabraňují vzniku kondenzátu. Membrány zabraňují přenosu plísní a množení bakterií, lze je snadno vyčistit propláchnutím. Popis produktu Decentrální větrací -rekuperační jednotka Duplex Inter 85 provedení 10.


Patentované jednotky DUPLEX Inter obsahují pružně uložené EC ventilátory, protiproudý výměník tepla, výsuvný filtr přiváděného a odváděného vzduchu, by-pass přiváděného vzduchu, samotahové uzavírací klapky na sání a výfuku vzduchu do exteriéru, integrované tlumiče. Jednou z možných variant je větrání na principu decentrální výměny vzduchu. Srdcem větrací jednotky Zehnder ComfoAir je velkoryse dimenzovaný křížový protiproudý entalpický polymerový výměník. S účinností zpětného získávání tepla až a vlhkosti až zajišťuje maximální energetickou účinnost.


Co jsou rekuperační jednotky ? Rekuperace obecně znamená zpětný zisk tepla z odváděného odpadního vzduchu a jeho následné předání přiváděnému čerstvému vzduchu, který je tak rozváděn do obytných prostor již předehřátý. Poptávka rekuperační jednotky Využíváme cookies Používáme cookies a sledovací technologie třetích stran k zapamatování vašich preferencí, k měření a analýze používání našich webových stránek, i ke zlepšení vašich zkušeností s našimi webovými stránkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky