pátek 24. května 2019

Samoregulační topný kabel zapojení

Pro bytové jednotky nové výstavby i rekonstrukce. Výkon 6W na bm, Záruka let. Zapojení je nutné provést podle platných norem a předpisů. K průchodu samoregulačních topných.


Dimenzování a způsob instalace topných kabelů. Zpracovaný návrh potom obsahuje specifikaci topných kabelů a. Schéma zapojení regulátorů je. Kopie se nachází v sadě zapojení studeného.


Topný kabel ViaGard je samoregulační. Původní majitelé nechali k trubce dát topný kabel , ale bohužel je bez zásuvky (viz. foto). Neporadil byste někdo prosím, jak tento kabel zapojit resp.


Mezi fází a nulákem je odpor 2kOhm. Ač se má jednat o profi kabel , nevidím na něm žádné. SR kabel je tvořen dvěma napájecími paralelně probíhajícími měděnými vodiči, mezi nimiž je umístěno polovodivé topné jádro.


Díky pozitivní teplotní závislosti polymerového jádra může samoregulační topný kabel automaticky zvyšovat nebo snižovat svůj výkon (teplotu) na kterémkoliv místě po celé své délce v závislosti na okolní teplotě (ochlazování kabelu). Pokud se teplota okolí snižuje, kabel se více zahřívá. Protože samoregulační kabely je možné stříhat na libovolné délky (je pouze omezena maximální délka v závislosti na jištění), nedělají se typové okruhy, ale ke kabelům je nutné použít příslušenství (KIT č.4), které umožňuje kabel ukončit (uzavřít elektrický obvod) a připojit připojovací vodič (tzv.


studený konec). Instaluje se jako vyhřívání okapu, vpustí, úžlabí a svodů na střechu. Ideální je použití také na ochranu potrubí, hydrantu proti zamrznutí.


Samoregulační topný kabel je určený nejčastěji na ochranu proti ledu, sněhu a mrazu. Vestavěný termostat udržuje teplotu. V takovém případě výstup z termostatu pro zátěž ( topný kabel ) ovládá cívku stykače. Některé termostaty (AUBE TH-132AF) v tomto zapojení vyžadují doplnění obvodu o filtr proudového rázu, který se umístňuje na svorky cívky stykače.


Při instalaci více topných kabelů a spínání přes stykač, lze řešit i. T2Red je samoregulační topný kabel pro podlahové topení. Díky samoregulačnímu principu lze kabel použít pod jakýkoli druh podlahové krytiny, aniž by hrozilo přehřátí. Obzvláště v komerčních prostorech, kde dochází k častým změnám v interiéru, se topný kabel T2Red. Kabel toto detekuje a sníží odpovídajícím způsobem svůj topný výkon. Nehrozí nebezpečí přehřátí nebo poškození podlahy, kabel snižuje svůj výkon pouze tam kde je to skutečně nutné.


Zbytek místnosti je i nadále vytápěn tak, jak je nezbytné pro optimální tepelnou pohodu a komfort. Když okolní teplota klesne, jádro inteligentního kabelu RAYCHEM se smrští a počet elektrických cest se zvýší. Slouží především k ochraně před zamrznutím potrubí. DEVIsafe je vysoce kvalitní, 360° plně stíněný dvoužilový topný kabel s pevným vnějším pláštěm (UV stabilním). Doporučujeme Vám však řešení s klasickými topnými kabely a vhodné regulace viz.


Regulaci topného výkonu v závislosti na okolní teplotě prostředí má samoregulační topný kabel po celé své délce. Téměř nulové náklady na údržbu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky