pátek 17. května 2019

Samoregulační topný kabel do okapu

Chráněné potrubí by mělo být vždy opatřeno vhodnou tepelnou izolací i přes topný kabel. Topný kabel SHTL slouží pro vyhřívání okapu a střechy jako ochrana proti ledu a. Firma Raychem v současné době patří do koncernu značky TYCO. Co jsou to samoregulační topné kabely a jak fungují:.


Inteligentní ( samoregulační ) topné kabely ICE-Stop slouží k ochraně okapů a svodů před zamrzáním. Jejich použití je velice snadné, pouze se umístí na dno okapu a volně do svodu a připojí k napětí 23.

Kabely speciálně navržené pro podobné nasazení, jako například topný kabel uniKABEL, jsou zpravidla s větším průměrem a robustnější izolací. Volba termostatu a čidla. Termostat v kombinaci s optimálním čidlem Vám umožní provozovat topný systém co nejúsporněji.


Samoregulační topný kabel je určený nejčastěji na ochranu proti ledu, sněhu a mrazu. Instaluje se jako vyhřívání okapu , vpustí, úžlabí a svodů na střechu. Ideální je použití také na ochranu potrubí, hydrantu proti zamrznutí. Protože samoregulační kabely je možné stříhat na libovolné délky (je pouze omezena maximální délka v závislosti na jištění), nedělají se typové okruhy, ale ke kabelům je nutné použít příslušenství (KIT č.4), které umožňuje kabel ukončit (uzavřít elektrický obvod) a připojit připojovací vodič (tzv.


studený konec). K upevnění kabelu ve žlabu se používá žlabová příchytka, do svodu svodová příchytka na plastovém řetězu.

Jak fixovat topný kabel : K fixaci topného kabelu do okapního žlabu je vhodné použít příchytky do žlabu (4ks na 1m), distanční úchyty nebo lišty Ecofloor. Délka svodové části je vždy 4m, jednoduché připojení do 230V zásuvky. Ten musí být dost dlouhý a uzpůsobený použití ve venkovním prostředí.


Musí splňovat normy na ponoření do vody, plášť kabelu musí být odolný proti UV záření, popisuje Ladislav Zevel. Plus metry studené části kabelu. Termostat je umístěn na začátku topného kabelu a musí být umístěn na nejchladnějším místě. Podobně se používá i samoregulační kabel.


Jeho maximální délka je m. Jaký topný kabel použít? Kolik topný kabelu použít? Topné kabely jsou odolné proti UV záření a mají ochranné opletení. Vytápění okapů, ABC-TOPENI.


Je výhodnější použít kabel s nižším příkonem a instalovat jej do okapu nebo svodu dvakrát, nebo i třikrát (je tím pokryta větší plocha) než použít výkonnější kabel a instalovat jen. Kabel je prodáván v metráži po m. W 7ohmů Automatický. Topné samoregulační kabely Objednávejte níže: AKCE! Povinnost majitele objektu odstranit sníh, led a rampouchy je často řešena až v kritické situaci a někdy i za pomoci hasičů či policie.


SR kabel je tvořen dvěma napájecími paralelně probíhajícími měděnými vodiči, mezi nimiž je umístěno polovodivé topné jádro.

Nižší pořizovací i provozní náklady, nepotřebujete kotel ani tepelné čerpadlo a tím pádem ani neřešíte údržbu. Nemusíte dělat revize komínu ani kotle, či se obávat poruchy teplovodných rozvodů. Velkou výhodou je jednoduchá a rychlá instalace, která se zpravidla vejde do jednoho dne. Zamrzání okapů lze zabránit instalací topných kabelů do žlabů i svodů. Návrh potřebného výkonu přihlíží k mnoha faktorům.


Nejdůležitější je rozměr střechy a okapů, typ střešní krytiny, sklon střechy, umístění objektu z hlediska klimatických podmínek, nadmořské výšky, orientace dle světové strany. Topný samoregulační okruh s vidlicí 230V, pro ochranu okapů a svodů proti zamrzání a tvorbě ledu a sněhu. U topného samoregulačního kabelu je přívodní kabel 230V, s vidlicí v délce až m. Pro spuštění kabelu do.


Zásuvky do pracovní desky a podlahy, x 230V - Duration: 0:50. Na konci přechází do svodu, kde je veden 2x a zavěšen na nerezovém lanku syfok P. Ochrana okapů před sněhem a ledem. Ušetřete za elektřinu, podívejte se do našeho e-shopu!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky