středa 15. května 2019

Elektrický přímotopný kotel

Existuje základní dělení elektrických kotlů, a to na dvě základní skupiny: přímotopné a akumulační. Hlavní rozdíl spatřujeme v tom, že přímotopný elektrický kotel vyžaduje elektrický příkon v takové výši, jaká je maximálně okamžitá potřeba tepla pro vytopení určitého prostoru. Oproti tomu akumulační typ.


Elektrický přímotopný kotel

Přímotopný elektrický kotel má téměř bezobslužný a bezhlučný provoz a jeho výhodou je okamžitý výkon. Nevýhodou vyšší spotřeba elektřiny na vytápění. Elektrokotel se zásobníkem. Provoz je téměř bezobslužný a bezhlučný. May Jeden je vytápěn elektrickou energií, druhý plynem.


Na druhou stranu, na rozdíl od kondenzačních plynových kotlů. Závěsný elektrický kotel. Oct Máte–li ovšem starší plynový nebo elektrický kotel a pochvalujete si.


Velice podobná je i regulace elektrického kotle. Já jen doplním hejkala o vlastní zkušenost. Mám elektrický přímotopný kotel Protherm kW (x 3kW) už devatenáctou sezónu. Prostorový programovatelný termostat považuji za nezbytný.


Můj je typu LandisGyr, režimy časového spínání, nastavení denní a noční teploty a temperování. Jen na něm upravuji změnu letního a. Je nejstarším ale stále nejpoužívanějším typem elektrického přímotopu. Tento typ elektrického přímotopu funguje na principu konvekce (proudění) chladnějšího vzduchu u podlahy, který je nasáván dutým prostorem přímotopu k horké spirále, která ohřívá stoupající teplý vzduch. Odporový přímotopný elektrokotel pro teplovodní ústřední a etážové vytápění.


Kotle se dělí na plynové, elektrické, kotle na tuhá paliva, automatické kotle. Kotel slouží k ohřevu tepelné soustavy radiátoru v domě či bytě. Výrobci jako ATMOS, DAKON, JUNKERS, PROTHERM a další jsou zárukou vysoké kvality za přijatelnou cenu.


Každý konvektor od společnosti AEG je vybaven elektromechanickým plynule nastavitelným termostatem. Sestava elektrického kotle a zásobníku teplé vody se vám hravě postará o tepelnou pohodu a dostatek teplé užitkové vody. Díky externímu trojcestnému ventilu, který je součástí zvýhodněného setu, je možné elektrokotlem ohřívat užitkovou vodu v zásobníku. V průběhu dne může distributor dobu platnosti nízkého tarifu operativně měnit. V době platnosti nízkého tarifu může distributor blokovat přímotopný elektrický spotřebič nejvýše na hodiny denně s tím, že jednotlivá vypnutí nesmí být delší než minut a přestávky mezi vypnutím nesmí být kratší než hodina.


Kotel s externím zásobníkem rozděluje vodu do radiátorů, a pokud je to. Plynový kotel se zabudovaným zásobníkem vody – Nejčastější model užití. Možnost přípravy teplé vody v externím zásobníku. ATTACK ELECTRIC EXCELLENT 24.


Technický list ke stažení Použití: elektrický kotel s externím ohřevem TUV vytápění bytů, rodinných domů, provozoven apod. TUV prostřednictvím externího zásobníku doplňkový zdroj v komb. V dobách platnosti nízkého tarifu může distributor blokovat přímotopný elektrický spotřebič v maximální celkové délce hodiny denně s tím, že jednotlivá vypnutí nesmí být delší než minut a přestávky mezi vypnutím nesmí být kratší než jedna hodina.


Pokud splníte podmínky, nemůže být žádný problém.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky