úterý 28. května 2019

Piliňáky princip

Pilinová kamna (lidově piliňáky ) jsou kamna, ve kterých se spalují dřevěné piliny. Tato kamna jsou obvykle válcového tvaru postaveného svisle. Plnění těchto kamen je horní.


Hoření v pilinových kamnech. Vnitřní prostor pilinových kamen je téměř vyplněn pilinami. Jelikož spalování pilin začíná na spodní straně.


Firiki Piliou (“Φιρίκι Πηλίου” in Greek) is a variety of miniature apples of the species Malus domestica Borkh, protected under a Protected Designation of Origin from Greece. PDO Pelion apples covers a small, hilly area in the eastern part of mainland Greece, situated east of the coastal city of Volos. The Finnish Timber House in days with your own hands. Step by step - Duration: 10:02.


Piliňáky sa vyrábali v 60tych rokoch min. Bola to rúra priemeru cca 60cm, s dnom, nožičkami,navrchu rovný kryt na odkladanie. Ku každému piliňáku sa patrilo vlastniť aspoň 2vložky. Vložka bola vyrobená z 6mm plechu. Dole mala otvor asi 6cm priemeru do ktorého sa strčil kôl a spojil sa so stredovým zvislým kôlom čapom.


Do vložky sa postupne prisýpali piliny. This feature is not available right now. Please try again later.


Stručný návod na výrobu teplovodního výměníku umístěného nad libovolným topeništěm. Děkuji za příspěvek do sbírky autorovi. Dvouplášťové byly v podstatě vnější válec na nožičkách s vyústěním kouřovodu nahoře vzadu a horním litinovým víkem.


Dovnitř se po sundání víka vkládala vložka naplněná pilinami. A mutual building society, owned by and run for the benefit of our 500members. Over 1years experience.


AER stands for Annual Equivalent. Bordel by zanes kamna a komín, to si fakt do kamen nikdo nedá. Piliny hoří někdy blbě ale do roztopenýho kotle na uhlí lopata pilin neni problém.


To je tak o likvidaci drobných zbytků po svym pořezu, z pily si už pilin nikdo nebere. Pamatuju i kamna piliňáky vyloženě na piliny. Prodám cihlový obklad IZOFLEX - krabice = 5m odstín a provedení 1(stará cihla), rozměr 2x mm. Nutno dokoupit lepící = spárovací hmotu.


Než jsem došel na řadu, už jsem byl rozžhavený jak piliňáky. Ale že nejsem žádný hulvát, počkal jsem si na výdej léků. To jsem trošku zabouřil a řekl jí, že ji. Pak to zapálí a ono to hoří a hoří…ale oni nepřikládají, nechají to vyhořet, a teprve až když je jim zima, naládují ty „ piliňáky “ zas a zapálí. Z komína jde kouř a saze jak když sněží, ale jen chvíli, třeba minut.


Tady jsou kamna aji kotle na piliny a odpad a vypada to jednoduše je tam aji planek a popsany princip prace,je to francie a benelux jinde jsem to neviděl narazil jsem nato dnes. Zitra navštivim kovošrot a zkusim vyrobit. Vzhledem k tomu, že jsem připomínal rozžhavené piliňáky jsem hned vytuh. Jak už to tak bývá plán byl vyrazit ráno za chladného počasí na Efes, ale skutek utek, takže ještě o půl jedenácté jsme byli na pokoji. Tymto prispevkom chceme v porvom rade podakovat predavajucemu za jeho ochotu a zhovievavost.


Dopodrobna nam vysvetlil princip celych kamien,naco si mame davat pozor aby sme si ich neposkodili a bol ochotny nam ich zaslat až na vychodne slovensko. A co sa tyka kamien tak maximalna spokojnost. Přátelé, asi to sem zdánlivě nepatří, ale myslím že ekonomika vytápění skleníků sem patří a to by nám mohli za určitých podmínek pomoci řešit tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky