úterý 28. května 2019

Normy vzduchotechnika

Zajistit možnost bezpečné evakuace hořícího domu a zásahu požárních jednotek je úkolem úzké spolupráce požárního technika a vzduchotechnika. Autor ve svém příspěvku seznamuje čtenáře se současným stavem legislativy týkající se tohoto problému. Poukazuje na zásadní problém spočívající v rozdílech. Obecně lze uvést, že hlavním předmětem činnosti je zabezpečování tvorby norem, které se podle původu označují jako evropské normy ( normy EN) a mezinárodní normy ( normy ISO, v elektrotechnice normy IEC).


Normou se v tomto kontextu rozumí dokument vytvořený na základě konsenzu a schválený uznaným orgánem, poskytující.

Predmetom normy je výpočet tepelnej záťaže a tepelných tokov v priestoroch so stálou vnútornou teplotou a navrhovanie klimatizačných zariadení. Predpisy na meranie Predmetom normy je stanovenie postupu na meranie vzduchotechnických veličín rôznych druhov ventilátorov. Předpisy pro měření Ventilátory. K informacím o normách je dvojí přístup: buďto prokliknutím na daný obor a podobor norem nebo zadáním čísla normy ČSN nebo slov očekávaných v názvu normy do vyhledávacího políčka v levém menu. S oborem větrání a klimatizace samozřejmě souvisí i další normy.


Zejména se jedná o normy třídy (Vytápění) a (Navrhování a provádění staveb), kam patří i normy z oblasti tepelné ochrany budov. Popsány jsou jednotlivé komponenty VZT jednotky a jejich funkce.

Závěrem je vytvořen model VZT jednotky a algoritmus, který je implementován ve formě softwarového modulu v programovacím prostředí. Takto vytvořený modul slouží pro. Pro pobytové místnosti legislativa udává požadavky na větrání a na vytápění s možností regulace vnitřní teploty. Pro větrání je dáno minimální množství vyměňovaného venkovního vzduchu na osobu, nebo minimální intenzita větrání a jako ukazatel kvality vnitřního prostředí slouží oxid uhličitý CO2.


Normy označené červeným křížkem ve výsledcích hledání jsou neplatné nebo zrušené. K cenám norem se připočítává DPH. Anotace obsahu normy Norma platí pro navrhování, zkoušení a dodávání odlučovačů, průmyslových filtrů a filtrů atmosférického vzduchu pro vzduchotechnická zařízení. Norma stanoví, že odlučovače nebo filtry se vyrábějí podle podrobnějších technických norem nebo podmínek se zřetelem na příslušné předpisy bezpečnosti a hygieny práce. Norma stanoví technické požadavky a zkoušení ventilátorů s průměrem oběžných kol větším než 1mm.


V rozsáhlých všeobecných požadavcích jsou normalizovány např. Jaké normy se vztahují ne prostředí s nebezpečím výbuchu. Jsem elektrikář (údržba), ale dosud jsem se pohyboval pouze v prostředích normálních. Společnost AVT Hradec Králové vyrábí celou řadu dílů a potrubních systémů, které jsou určeny hlavně pro průmyslové použití v prostředí s vysokým korozním zatížením.


Vzduchotechnika z plastů 11. Technický týdeník Výhodou vzduchotechnických výrobků z plastů je především jejich vysoká chemická odolnost, dlouhá životnost, nízká hmotnost a jednoduchá. Norma stanoví předpisy pro měření vzduchotechnických veličin všech druhů ventilátorů s průměrem oběžného kola větším než 1mm.

Netýká se ventilátorů bez skříně. Splňujeme normy a požadavky dle nařízení EU. Použité elektromotory samozřejmě plní požadavky normy ErP dle nařízení EU č. Může být vzduchotechnika v místnostech přenašečem virů? Když se podívám na tu poslední kauzu kolem COVID-1 tak tam opravdu zatím žádná studie nic takového nepotvrdila. Je pravdou, že z preventivních důvodů v těch nakažených oblastech, v těch budovách došlo k odstavení vzduchotechniky, a to z čistě.


Třídění do stupňů hořlavosti bylo následující: A – nehořlavé, B – nesnadno hořlavé, C– těžce hořlavé, C– středně hořlavé, C– lehce hořlavé. Pokud nejsou filtry provozovány v dobrém stavu, dochází ke znečištění potrubí, jehož čistitelnost je značně omezená. Potrubní rozvody obsahují regulační a náběhové plechy ve tvarovkách, regulační klapky apod.


TZB-info využívá zpravodajství ČTK, jeho obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno. Jsou uvedeny vydané ČSN (překladem, převzetím originálu) se základními údaji a stručnou anotací obsahu na základě předmětu normy a některé evropské normy schválené k přímému používání jako ČSN (vyhlášené bez překladu) pouze se základními údaji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky