pátek 7. února 2020

Nádoba na kvašení

Ta správná nádoba na kvašení dokáže zázraky – jako kouzlem budete mít lahodné zelí, nakládané okurky, utopence, hermelíny, ryby a další dobroty. Domácí víno je také delikatesní záležitostí. Tak neváhejte a objednejte si nádoby na kvašení z naší nabídky. Vyrábíme sudy na zelí všech velikostí, nádoby na pickles, hrnce a nádoby na kvašení zeleniny.


Jezte mléčně kvašenou zeleninu a žijte zdravě.

Přírodní keramický kvašák na zelí pro zdraví. Dodejte si energii vlastní zkvašenou zeleninou. Set na fermentaci od značky Kilner znamená snadnou a zábavnou cestu k přípravě vašeho vlastního fermentovaného (kvašeného) jídla, které je plné vitamínů, minerálů a probiotických kultur, které jsou v naše těle velice potřebné. Stylový a funkční set na přípravu kysaného zelí, nakládaných okurek, tradičního kimči nebo libovolné směsi fermentované zleniny.


S tímto výrobkem si velice rychle a snadno doma vytvoříte vynikající dobroty napěchované probiotiky a vitamíny. V čem souprava pro kvašení DELLA CASA vyniká? Je vynikající pro přípravu domácího kysaného zelí, kvašených okurek, nakládané zeleniny apod.


Nezáleží na tom, zda kotel použijí začátečníci nebo zanícení nadšenci - fermentační.

Nakládací dózu znáte také z televize, kde v různých pořadech ukazují nakládání, kvašení či fermentování zeleniny a tento způsob úpravy nazývají pickles. Nastrouhané zelí s mrkví osolíte, dáte do nádoby a přitlačíte zeleninu víčkem s pružinou. Při teplotě max do 20°C dáte na několik dnů do tmavé místnosti. Pickles se připravuje ve speciální sklenici (nádobě), která je vybavená pružinou a stlačuje zeleninu.


Nádoba s pružinou na pickles. V naší nabídce máme plastový hrnec kvašák na pickles s nerezovou pružinou. Umělohmotná nádoba má objem l. Víčko umělé nádoby je vybaveno pevným zacvakávacím mechanizmem. Zelenina pustí šťávu a začne být trochu cítit, to je v pořádku, je to znamení, že probíhá mléčné kvašení.


Abyste si vyzkoušeli kvašení , nemusíte investovat do drahého vybavení. Pro začátek si vystačíte se zavařovací sklenic í se širším hrdlem, do které vložíte jinou sklenici. Tu naplníte vodou, pomocí čehož ji pro.


Vhodná nádoba na kvašení je skleněná nebo plastová, která se dá zašpuntovat kvasnou zátkou. Ta zaručuje to, že oxid uhličitý se dostává z lahve ven, ale vzduch se nedostává dovnitř. Jak už jsem psal výše, kvasnice dělají alkoholové kvašení jen v případě nedostatku kyslíku.


Pokud mají dostatek kyslíku vzniká. Součástí je spodní stáčecí ventil a dobře těsnící víko, nechybí otvor pro trubici kvašení.

Skleněná dóza s plastovým víkem na závit a se dvěma uzávěry - jeden dózu pevně uzavře a dóza uchová a bezpečně přepraví tekutiny, druhý je opatřen otvory a po zalití žlábku ve víku vodou zajišťuje proces kvašení. Fermentační nádoba 25l na kvašení piva, vína - BIOWIN. Plastová nádoba na fermentaci – kvašení – piva nebo vína i dalších produktů má na obou stranách stupnici kapacity obsahu.


Stačí jakákoli skleněná nebo kameninová nádoba. Kov se nedoporučuje, kyseliny v kvasící zelenině by s ním reagovaly. Keramická nádoba na zelí s víkem a uchy, vhodná na kvašení zelí, masa, okurek.


Klasické kysané zelí vydrží v nádobách déle, zde tedy můžeme použít i nádoby velkého objemu. Existuje i více variant. Funguje tím, že vytvořením vákuumu, který otevírá póry masa tak, aby se použité přísady mohli se vstřebávat snadněji a rychl.


Tyto fermentační nádoby je možné trubice kvašení vzájemně propojit a vytvořit tak kvasnou. Skládá se z nádoby, víka s otvorem, těžítka, dřevěného dříku a gumičky. Má polohy – první pro nasazení a snímání, druhou, která umožňuje kvasný proces, a třetí, která sklenici hermeticky uzavře, když ji potřebujete v průběhu kvašení přenést na jiné místo a po skončení kvašení uskladnit do lednice, případně do místnosti s teplotou nižší než stupňů Celsia.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky