čtvrtek 6. února 2020

Topná folie strop

Topné folie ECOFILM Elektrické topné folie ECOFILM jsou unikátním výrobkem určeným pro elektrické velkoplošné stropní nebo podlahové vytápění interiérů. Hlavní předností je tloušťka topné folie – jen 4mm (!) a schopnost vyhřívat v celé ploše – tím je docíleného potřebného výkonu už při nižších teplotách. Toto použití není možné, parotěsné folie s hliníkovou vrstvou nedoporučujeme používat (kapacitní jevy, narůstá hodnota unikajícího proudu). Elektrické podlahové topení pomocí topných fólií je zdravé, ekonomické, rychlé, bezúdržbové, nehlužné má dlouhou živbotnost a nezabíra místo v technické.


Poskytují velkou variabilitu díky malé tloušťce a nenáročné instalaci (žádné kotle, topná tělesa, potrubí). Díky plošnému pokrytí, rychlosti náběhu a přesné regulaci nabízí maximální komfort. Nezpůsobují víření prachu ani vysychání vzduchu. Mohou fungovat jako hlavní či doplňkový zdroj tepla.


Ve srovnání s infra topidly vychází heatflow lépe, vzhledem ke své bezkonkurenční životnosti, flexibilitě a bezúdržbovém provozu. Folie heatflow se instaluje na podlahu, stěnu či strop místnosti. Jednoduchá instalace, dlouhá životnost.


Je to určené pro sádrokartonové stropy, přímo pod sádrokartonem je topná folie. Je to vlastně jako podlahovka, akorát na stropě. Napínaný strop se montuje na neviditelnou plastovou lištu a technologické mezery mezi plátnem napínaného stropu a stěnou se skryjí úzkou dekorativní vložkou stejné barvy jako plátno. Dle přání je možné vytvořit objemné konstrukce (tzv. přehyby), vestavit do napínaného stropu jakékoli světelné přístroje. Instalace topné folie na strop.


Elektrická topná fólie HEATMAX je přímotopný podlahový systém s rovnoměrnou distribucí tepla po celé ploše (velkoplošné vytápění). Velkoplošné sálavé systémy jsou v poslední době stále oblíbenější a nacházejí uplatnění především v energeticky úsporných domech. Jako nášlapnou vrstvu lze v tomto případě použít jakoukoliv plovoucí podlahu vhodnou pro podlahové topení, při použití MDF vyrovnávacích desek můžete jako podlahovou krytinu použít vinyl, lino, koberec. V našem případě se jedná o topné folie již třetí generace se samoregulací zvyšující úspornost.


První generace folií byla zhotovena na principu nanesené uhlíkové vrstvy. Druhá generace topných folii místo uhlíkové vrstvy používala uhlíkové vlákno, ale neměla samoregulaci. Tento materiál se vyznačuje vynikajícími izolačními a žáruvzdornými vlastnostmi. A záleží jen na Vás, jaký design jim sami přisoudíte.


Zda budou ve formě obrazu na Vaší stěně, nebo je instalujete např. Infračervené vytápění využívá principu slunečního záření uvolněného do Vaší místnosti. Toto vlnění prochází vzduchem bez jakýchkoliv zábran a mění se na tepelnou energii až po dopadu na plochu předmětů, jako jsou stěny domu, nábytek, ale i lidské tělo.


Podstatou infratopení je sálavá složka topného média. Z převážné většiny dochází u tohoto systému k předání tepla sáláním, které volně prochází vzduchem a teprve ve chvíli dopadu na pevné předměty (stěna, strop , podlaha, nábytek, člověk…), dochází k přeměně na teplo. Topné folie pro instalaci do sádrokartonové stropní konstrukce vhodné pro obytné prostory s požadavkem na komfortní zdroj vytápění. Při stropním vytápění funguje topná fólie podobně jako Slunce: vyzařuje směrem dolů infračervené paprsky, které jsou pohlcovány jednotlivými předměty (stěny, podlaha, nábytek i samotný uživatel) a teprve po dopadu na tyto předměty se přemění na energii tepelnou. Základem je topná tyč zalisovaná v hliníkové lamele, dle typu jsou pak jedna, dvě nebo tři lamely umístěny do schránky z ocelového plechu.


Stropní topné folie Vytápění je založeno na stejném principu jako sálavé panely ECOSUN, tj. Proti sálavým panelům ECOSUN však folie pracují s podstatně nižšími teplotami, rozloženými do větší plochy - jedná se tak o výrazně komfortnější systém. Get without the ads. ECOFILM F - postup montáže podlahové topné fólie Fenix Trading s. HeatFlow je topná fólie šetřící náklady na vytápění, vhodná pro stropní a podlahové vytápění, náhrada topení do rodinných domů i bytů.


STROPNÍ topné folie ECOFILM C – jsou určeny pro instalaci do sádrokartonového podhledu. Kompletní sada topné fólie s konektory a kabeláží pro snadnou svépomocnou instalaci velmi účinného a ekonomického podlahového topení. Ultratenká topná rohož pod dlažbu do koupelny pro pokládku na anhydrit, beton nebo na izolaci F-Board. Stropní topná folie ECOFILM – Krycí PE folie tl.


Stropní folie ECOFILM C prohřívají stropní desky, které se pak chovají jako sálavé panely. Systém na rozdíl od sálavých panelů ale pracuje s méně než polovičními teplotami, které jsou navíc rozloženy do větší plochy. Topná rohož pro kuchyně, chodby,. Konstrukce stropních infrapanelů je uzpůsobena tak, aby jejich montáž byla vhodná pro většinu stavebních stropních materiálů.


Stropní infrapanely lze díky nízké hmotnosti instalovat např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky