čtvrtek 25. května 2017

Druhy vody

Druhy vod a jejich vlastnosti, Portál vo-da. Vody rozlišujeme podle původu a podle použití. Podle původu se rozdělují na vody přírodní a vody odpadní.


Jsou to odpadní vody vznikající při těžbě nebo zpracování různých surovin. Pro vody odtékající z jednotlivých výrob se používá označení procesní vody. Dělíme je na vody mořské a kontinentální, kde patří vody tekoucí (stružky, potoky, řeky) a vody stojaté (jezera, rybníky, přehradní nádrže).

Zdrojem těchto kontinentálních povrchových vod jsou atmosférické nebo podzemní vody , které později vyvěrají na zemský povrch. Kvalita této vody se mění podle délky a. Rozbory vody provádíme dle přání zákazníka případně na základě specifikace problému ( bakterie, železo, mangan, dusičnany, zápach, zákal, tvrdost vody , atd.). Podzemné vody sa nachádzajú pod povrchom zeme, no podzemnými zostávajú aj po ich odkrytí banskou alebo inou činnosťou.


Ta je potom připojená na přívod studené vody. Baterie tedy zabraňuje pronikání tlaku do ohřívače vody. Otevřením kohoutku teplé vody na baterii se vpustí studená voda do spodní časti beztlakového ohřívače vody a vytlačí už ohřátou teplou vodu, která se nachází v horní části ohřívače vody.


Celková spotřeba vody v ČR je tisíc litrů vody na osobu za rok.

Pre svoj dipólový charakter je voda dobrým rozpúšťadlom iónových zlúčenín. Význam vody a druhy vôd Význam vody. Intermolekulové vodíkové mostíky sú príčinou napr.


Voda je nevyhnutná pre život na Zemi. Z protokolů o rozborech vody ze zdrojů vyplývá, že v České republice je kvalita vody na poměrně vysoké úrovni. Výjimkou nejsou místa, kde teče ve vodovodu voda s parametry kojenecké. Ne do každé domácnosti v okolí se však dostane voda v takto kvalitní podobě.


Druhy ohrievačov vody , ktorými sú ohrievače vody : okamžité, akumulačné a iné Napriek tomu, že žijeme vo veku informačných technológií, prerušenia teplou vodou v súkromných a bytových domoch nie sú zriedkavé. Kromě napájecí vody pro kotle v energetice, potřebujeme také velké množství vody chladící. Její úprava není složitá obvykle se odstraní část tvrdosti a voda se dezinfikuje tím se odstraní látky které by mohly potrubí zanášet. Chemický průmysl vyžaduje vodu zbavenou železnatých, manganatých a dalších iontů.


Tá je potom pripojená na prívod studenej vody. Batéria teda zabraňuje prenikaniu tlaku do ohrievača vody. Otvorením kohútika teplej vody na batérii sa vpustí studená voda do spodnej časti beztlakového ohrievača vody a vytlačí už ohriatu, teplú vodu, ktorá sa nachádza vo vrchnej časti ohrievača vody. Vody je tedy pro naše využití teoreticky dost a dost. Věc má však jeden háček.


Ani srážky, rychlost výparu, zásoby podzemní vody ani odtok nejsou rozprostřeny na Zemi rovnoměrně. Tato nerovnoměrnost je hlavní příčinou obav o dostatek pitné či užitkové vody pro člověka.

Díky vysokým srážkám má například každý. Tvrdost vody Veličina nejčastěji udávajíci koncentraci kationtů vápníku a hořčíku ve vodě. Definice tvrdosti vody je však nejednotná, někdy se tak označuje koncentrace dvojmocných kationtů vápníku, hořčíku, stroncia a barya, nebo všech kationtů s nábojem větším než jedna.


Magnetická úprava vody : Zařízení zabraňuje tvorbě vodního kamene na stěnách potrubí, kotlů, výměníků apod. Již vytvořený vodní kámen se postupně. Přenos se děje jak v horizontálním, tak ve vertikálním směru. Tak dochází k regulaci teploty vody. Mořské proudy mají vliv na podnebí samotných oceánů, ale i na klima přilehlých pevnin.


Teplé proudy jsou např. Druhy destilací Podle způsobu provedení destilace můžeme destilace rozdělit na několik druhů (viz dále): prostá destila-ce, frakční destilace, rektifikace, destilace za sníženého tlaku, destilace s vodní parou, azeotropní destila-ce, molekulární destilace. Srážkové vody Jsou vody z atmosférických srážek, které se do kanalizace dostávají pomoci uličních a chodníkových vpustí.


Splaškové odpadní vody. Vysoko rozvinutý priemysel a hospodárstvo spôsobili zhoršenie kvality vodných zdrojov. Preto sa úprava vody stala súčastou moderného spôsobu života.


Půvo druhy , vlastnosti a čištění odpadní vody Odpadní voda je voda, která je změněna použitím, a všechna voda odvedená do kanalizace. Může to být splašková odpadní voda, odpadní voda z komerčních provozů, kondenzát a dešťová voda odváděná vnitřní kanalizací.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky