pátek 19. května 2017

Topný kabel na vodovodní potrubí

Osvědčeným prostředkem pro dodatečný ohřev potrubí je elektrický topný kabel. Topný kabel s termostatem na konci 2V PPC. Topný článek je nainstalovánjednoduše a rychle. Pokud to jde dolů, může kabel není vítr, ale jen proto, aby opravit podél akvaduktu na pásce nebo hliníkovou páskou.


Na potrubí větších průměrů je potřeba výkon.

Instalujte topný kabel na potrubí tak, aby zaujímal polohu „hodin“ nebo. Venkovní vodovodní trubka 1½ s mm silnou izolací. Ochranu vodovodního potrubí a vodoměrů proti zamrzání zajistíme pomocí samoregulačních inteligentních topných kabelů , které se instalují. Uchycujeme-li topný kabel na potrubí z umělé hmoty, musí být hliníková páska vlepena mezi topný kabel a potrubí.


Nejčastější použití je na venkovní potrubí , vodovodní přípojky, hydranty,. Chrání venkovní vodovodní potrubí a trubky před tvorbou ledu a mrazem. Topná páska s automatickým omezovačem s odporovým prvkem nezávislým na.


Ohebný topný kabel nejen pro ochranu potrubí proti zamrznutí nebo ochranu okapů a jejich svodů.

Už nikdy nemusíte v zimě rozmrazovat zamrzlé vodovodní potrubí nebo nosit těžké. Pomocí instalační pásky upevněte topný kabel k vodovodnímu potrubí. Dnešní článek je zaměřen na aplikace topných kabelů na potrubí jako jeho ochranu.


Automatický topný kabel pro kovová i plastová vodovodní potrubí. Je také třeba říci, že odporový topný kabel pro vodovodní systém (a nejen) může být jednojadrový a dvoujádrový. Dvoujádrové se používají častěji, i když jsou dražší. Rozdíl ve spojení: u jednojaderných kabelů by měly být oba konce připojeny k rozvodné síti, což není vždy výhodné.


TIP na samoregulační topný kabel od AEG pro potrubí a žlaby. U topného vodiče typu SLH se jedná o samoregulační topný vodič. Kabel PPC neinstalujte na potrubí , která jsou ohřívána na více než 66°C, jako je tomu např. Topný okruh PFP pro protimrazovou ochranu potrubí s ochranným opletením. Topná kabel je z dvoužilového kabelu, připojovací vodič o délce m je ukončen vidlicí.


PPC na potrubí proti mrazu před zaizolováním potrubí tepelnou izolací. PPC pro ochranu potrubí proti zamrzání se zabudovaným termostatem a vidlicí do zásuvky. Když je potrubí vystaveno teplotám pod bodem mrazu, může dojít k jejich prasknutí, což může mít za následek závažné škody a narušení potrubí.


Samoregulační topný kabel Raychem spolu s příslušnou izolací a inteligentními řídícími jednotkami zabraňují promrznutí potrubí a tím je chrání.

Kabel ochrání domovní vodovod v nevytápěných místnostech, na chalupách, potrubí vedoucí od studny či rozvody vytápění při velkých mrazech a delší nepřítomnosti. Jaký typ kabelů hledat: dvoužilový pro použití na potrubí , typ PPC, PFP s integrovaným termostatem, odporové kabely ADPSV, TO-2S a TO-2L se samostatným nadřazeným termostatem. Pro bytové jednotky nové výstavby i rekonstrukce.


Výkon 6W na bm, Záruka let. Kabel s topnou délkou 2m a šňůrou 5m do zásuvky – Ereka. C (což je většinou udržovaná nezámrzná teplota potrubí ) samoregulační topný kabel topí,. Nakonec se topný kabel prostřednictvím zástrčky zapojí do el.


Odpadní potrubí Vyhřívání a sušení bot. C bez možnosti čištění parou. Zbývající kabel obtočte okolo potrubí (v min. vzdálenosti cm!). Pro lepší distribuce tepla, přilepte přes topný kabel samolepící hliníkovou pásku.


Kabel se při takto vysokých teplotách poškozuje. Pro zabránění vzniku požáru musí být topný kabel vzdálený od všech snadno hořlavých látek 8. Zkontrolujte, zda je kovové vodovodní potrubí kvalitně uzeměno! Na neuzemněné kovové potrubí není dovoleno topný kabel instalovat ! Kabel je nutno izolovat tepel-nou izolací zohledněnou při výpočtu dimenzování.


Jeho součástí je zabudovaný dotekový termostat, který sám kontroluje teplotu potrubí a podle toho kabel ovládá. Topné kabely, které lze na ochranu potrubí využít: 1.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky