úterý 23. května 2017

Použití mateří mřížky

Použití mateří mřížky

Pokud byste chtěli, můžete můj kanál dobrovolně podpořit na. Některé zásady používání mateří mřížky , kterou můžete objednat v našem eshopu včelařské potřeby. Nutné je však použití mřížky pro chov matek.


Použití mateří mřížky

Mateří mřížky nejsou přirozenou součástí včelího obydlí. Slouží do jisté míry k omezení. Je to kus bytelne oceli, nevim z ceho je to vyrobeno, ale vypada to na nizsi tridu nerez. RE: Použití mateří mřížky Zkusenosti ve funkcnosti nemam, ale mam je doma pripravene na letosni sezonu, ale uz ted muzu rict, ze provedeni je vynikajici.


Poslednimu prispevku od Kohouta nerezumim, asi nechapu souvislost. Druhove medy mozu byt problem, lebo matka pobeha a zakladie nastavky s medom a potom sa musi cakat kym tento vybehne a to sposobi, ze tento stary med z ramikov kde vybehol plod sa toci s novym medom. Tak mohou včely šplhat na horní stranu rámků a odtud skrze mřížku měnit nástavky. Pozvednutím mřížky o 6-mm (úl Langstroth) zvyšuje se průchozí plocha o 2až 3! Pak se nemůžeme divit, když u nás mateří mřížky nefungují a mají špatnou pověst. Tak se mnohý včelař bije v prsa a na otázku tohoto druhu.


Použití mateří mřížky

Všechny mateří mřížky do jisté míry omezují včely,u včelařů jsou však dosti oblíbené. Nabízíme mateří mřížky v kovovém i plastovém provedení. V plastových mřížkách si můžete vybrat z několika.


Kovové mateří mřížky (nebo také královské mřížky ), které se používají pro oddělení plodiště od medníků, tedy pro rozdělení prostoru, kam matka a trubci mohou a kam se již nemají dostat. Otvory jsou tak velké, aby se jimi dostaly pouze dělnice. Dnes se dělají převážně umělohmotné mateří mřížky , stále. Něco jiného je pak použití mateří mřížky při chovu matek. Množství na skladě, 9ks.


Královská mřížka žlutá 4x 435. Plast je silný mm, mimořádně odolný, lze ohýbat a tímto způsobem se s ní vše sloupne. Ta plechová mřížka vypadá dobře.


Kovová mateří mřížka , která je vsazena do dřevěného rámu , snadná manipulace, síla rámu 14mm, rozměr dle použitého úlu,. Poradíte nám začátečníkům, jak včelařit bez mateří mřížky ? Tenkostěnné 39x, Včely Singer, 4m. Mřížka je kompatibilní s dřevěnými i. Pro tenkostěnný celodřevěný úl 39xna rámků, vnější rozměr 4x 4cm. Včelkám tolik nepřekáží jako mateří mřížka. Včelí výkluz usazený v desce na dřevěném rámu s osmi východy.


Samotný rám tvoří včelí mezeru pro průlez včel nad rámky z výkluzu. Při vytáčení je medník bez včel a rámky se nemusí ometat smetáčkem. Mřížky jsou vyrobené v několika profilech, například 40x4 42x4 43. Je-li tomu tak, musí být nástavky přehozeny. Použití včelí mateří kašičky při léčbě bradavic Maly, Pacenovska a Jancuskova dosáhli vynikajících výsledků při léčení bradavic.


Při léčbě dětí, jejichž větší část pokožky pokrývaly bradavice, použili včelí mateří kašičku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky