středa 10. května 2017

Nejde vypustit bojler

Na tuto zásadu nikdy nezapomínejte. Bojler si vypněte s dostatečným předstihem, aby došlo ke zchladnutí vody. Poté vypněte přívod elektřiny, popřípadě bojler odpojte od elektrického zdroje.


Zavit ma taky isty ako odtok od poistneho ventilu. Namontujte tam tu hadicku a otvorte kohuty TUV alebo povolte srobenie na vytoku TUV, aby ste bojler zavzdusníi a mohla z neho vytiect voda.

Bojler se dá vypustit pouze na přívodu studené vody, který je vlastně přivařen u dna bojleru. Odtok teplé vody je z horní části. Takže pro plynulé vypuštění je potřeba zastavit přívod studené vody, asi hlavní bytový, či domovní uzávěr. Potom otevřít kohoutek s teplou vodou, aby do bojleru mohl vnikat vzduch. Dobrý den, potřebujeme na chalupě vypustit bojler (Tatramat), ale nevím jak přesně postupovat.


Bojler jsem vypnul z elektriky, uzavřel přívod vody na potrubí směrující do bojleru (máme domácí vodárnu, která čerpá vodu ze studny) a myslel jsem, že otevřu ve vaně kohout na teplou vodu a voda vyteče. Zřejmě každý z nás potřebuje jednou za čas vypustit vodu z bojleru. Můžeme k tomu mít řadu nejrůznějších důvodu, mezi které patří například pravidelná údržba, potřeba servisní opravy či kompletní výměna zařízení.

Bojler je možné vypustit i ve chvíli, kdy víme, že ho nebudeme delší dobu využívat. Jak je ten bojler starý, pokud nejde resetovat i pokud je bojler určitě zchládlý, můžete to zkusit jen výměnou pojistky, myslím, že je suchá, takže to není žádný problém, stejně ji budete potřebovat. Ale pravděpodobně to pojistkou neskončí. Chtěl jsem bojlér vypustit ( při výměně tělesa ). Zastavil jsem hlavní přívod studené vody do bojleru, který je asi 2m od bojleru. Otevřel jsem ventil do hadice a otevřel jsem ventil asi 40cm od bojleru.


Dále jsem v domě nastavil pákové baterie ( napojené na bojler ) na odtok teplé vody. Chtěl bych vysvětlit co je lepší a proč - zda bojler v koupelně, kterou nebudeme využívat, kompletně vypustit a nechat vypuštěný a pak dle potřeby zase napustit, nebo v něm vodu nechat celou dobu a nedělat nic. Bojler Tatramat je nyní vypnutý ovládáním - se zamrznutím v zimě problém nebude, bojler se nachází v místnosti. V opačném případě může být voda závadná a zdraví nebezpečná.


Jak se bojler vypouští a jak ho efektivně vyčistit, se dočte v následujícím článku. Bojler je nutné čistit v pravidelných intervalech, které se odvíjejí podle kvality vody. Před samotným vypouštěním a čištěním bojleru je důležité ho. Teď bych potřebovala vypustit bojler ,ale to se mě nedaří. Po té co je vypnutý přívod vody a puštěný pojistný ventil,tak výpustní hadicí vyteklo něco málo vody a nic.


Při této akci jsem měla puštené všechny odtokové kohouty. Teď nevím jak jej mám vypustit , aby se dalo popřípadě bojler opravit či dokonce vyměnit.

Nedílnou součástí údržby bojleru by však mělo být pravidelné vypouštění jeho obsahu, a to nejen v případech, kdy potřebujte bojler zazimovat na chatě či chalupě. Pro zachování nezávadné a zdraví bezpečné vody je vhodné bojler jednou ročně vypustit a vyčistit, a to zejména pokud máte tvrdou vodu plnou vodního kamene. Nejdříve je třeba jej vypnout a až teprve poté vypustit chladnou vodu, následně odpojit elektřinu a pozastavit přívod vody, jinak se bojler automaticky znovu naplní.


Poté, co vyčistíte bojler , napusťte jej – postup podle jednotlivých bodů je samozřejmě inverzní. Opravit jde všechno, ale je nutno posoudit, zda se oprava vyplatí. Pokud by šlo o jímku (jak píše Kepler), možno zkusit vypustit bojler a probourat se pláštěm k jímce a zjistit, zda je šroubovaná, nebo vevařená. Vypouštěcí ventil musí být na přívodu bojleru na studené vodě.


Vypustit bojler přes vývod teplé vody nejde. Je vevnitř stoupací trubka, která bere vodu z vrchu. Aby tudy tekla voda, musí být.


Proto bychom měli z vodovodních trubek všechnu vodu vypustit. Pokud to nejde , musíme zranitelné části rozvodů, čerpadla nebo boilery opatřit. Odstavení bojleru s hlídáním minimální teploty 5°C. Vyčištění se provede otvorem příruby a to následujícími úkony – vypustit bojler ,. Ak na vašom bojleri svieti indikácia servisného kľúča, potom je najlepšie vyhľadať odborný servis. Aby sme vám vedeli rýchlo a lepšie pomôcť, skúste zobraziť chybový kód a nahlásiť ho personálu.


Urobíte tak zvolením možnosti Nastavenia – Funkcie menu – Zobrazenie chybového kódu. Proč bojler vyhazuje proudový chránič, přestože před tím několik hodin v běžel? Mohu bojler připojit přes zásuvku?


Co je příčinou pravidelného odpojování bojleru po dvou dnech? Ako zapojit bojler podla schemy? Je ekonomické připojit dva bojlery v. Bez teplej vody si už človek vie predstaviť len máloktorý deň.


Teplá úžitková voda je úplne bežnou samozrejmosťou, či už v práci alebo doma. Bez vody ako takej by sme predsa neexistovali, no bez teplej vody by to dnes nešlo rovnako. Každodenná teplá sprcha alebo horúca vaňa sú realitou práve vďaka ohrievaču vody. Napouštěcí ventil (propojení na vodovodní řad) je normální kulák.


A nezdá se mi že by nějak ucházel či netěsnil. Druhý tip, který mám je el. Mohl by být někde uvnitř porušený. NIcméně jiná místa mne nenapadají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky