pátek 19. května 2017

Kalkulačka radiátorů

Vážení zákazníci, i v rámci EU platí, že jednotlivé země mají problematiku vytápění řešenu vlastními zákonnými normami. Z toho důvodu nemusí výrobky značky VIADRUS dovezené do České republiky z jiných zemí odpovídat zákonným normám platným na českém trhu. Kalkulačka vypočítá odhad potřebného výkonu radiátoru, který je zapotřebí pro danou velikost mísnosti.


Radiátory lze následně vyhledat podle odhadnutého vypočteného výkonu v on-line katalogu radiátorů. Asi nejjednodušším způsobem, jak velikost radiátoru zjistit, je některá ze specializovaných kalkulaček, které najdete na internetu.

Ale pozor na to, aby vás nenápadně nevedly jen ke konkrétnímu typu radiátorů dodávaných firmou, na jejímž webu daná kalkulačka je. Zkuste si najít spíše nějakou. RADIK výběr tělesa a přepočet tepelných výkonů.


Poradce pro výběr radiátoru a kalkulačka výkonu. Užitečné pomůcky společnosti Laurens, které vás provedou nabídkou radiátorů a vyberou. TRV, radiátorů s automatickými regulátory průtoku,. JEDNODUCHÁ METODA VÝPOČTU: není nutný výpočet Kvs, autority ani výpočet hydraulického přednastavení.


Zjednodušený výpočet nastavení průtoku podle spotřeby tepla a chladu.

Na nejvyšším místě radiátoru najdeme odvzdušňovací ventil, kterým se vypouští z radiátorů vzduch. Na radiátoru by nemělo být nic umístěno (dečky, záclony), měl by plnit funkci a nebýt jen designovým prvkem. Existuje řada typů radiátorů. Odpovím Vám pouze obecně, že to závisí na více parametrech.


Důležité jsou tepelné ztráty, které má vytápěná místnost, dále závisí na maximální teplotě kterou je schopen dodat zdroj tepla a částečně na průtoku topné kapaliny a na tom, kolik energie je schopen radiátor předat do vytápěného prostoru. Expozici designových radiátorů Laurens můžete shlédnout na letošním ročníku veletrhu FOR ARCH, který se koná 21. Program pro přepočet tepelných výkonů RADIK. Přepočet tepelných výkonů podle uživatelem definovaných parametrů (teplota v místnosti, teplotní spá rozměry a tepelný výkon tělesa). Kalkulačka pro výpočet barvy pro litinový radiátor Proces lakování může provádět každý majitel domu nebo bytu - hlavní věcí je pro tento účel vybrat kvalitní nátěr, který je vhodný pro provozní parametry topných zařízení.


Dříve nebo později, majitelé bytů, rodinných domků, ale i odborníky z skla obchodních, kancelářských a jiných místností potýkají s problémem získávání radiátorů. Bez ohledu na to výměna baterie je nainstalována nebo nový systém vytápění, ale vzdělané výpočet potřebného počtu příček všech typů radiátorů bude vytvářet optimální podmínky pro. Toto je minimální topný výkon, který vyžaduje místnost pro požadované vyhřátí. Chcete-li místnost vytopit rychleji, tak alespoň zdvojnásobte tuto hodnotu.


Chytrá kalkulačka vám pomůže spočítat potřebu tepla vaší místnosti a najít správné otopné těleso Purmo pro váš domov! Tato kalkulačka je pouze informativní. Než otopné těleso zakoupíte, prosíme kontaktujte odborníka na instalaci, abyste získali přesný výpočet.


To je ta správná tabulka.

Jak jsem již psal - TZ každého vytápěného prostoru zvlášť pro dimenzování velikosti radiátorů a jak vidíte, tak rozhodující je ten teplotní spád. Já bych asi na Vašem místě šel do kondenzačního kotle a tam se zaměřil na nejmenší možný teplotní spád. Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas.


Dobrý den, předem se omlouvám pokud zde již podobný dotaz byl. Potřeba tepla pro vytápění a ohřev teplé vody Partner výpočtu: ETL a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky