pátek 30. března 2018

Dřevoplynové generátory

Brožuru Dřevoplynové generátory můžete stáhnout též ZDE. Zip obsahuje scany jednotlivých stránek - některé chybějící informace a obrázky. Další velmi zajímavou knihou je publikace Motory spalovací autora Fr. Dokument obsahuje kapitoly zabývající se zplyňovacími generátory , zejména protiproudými, určenými.


Dřevoplynové generátory

Generátory na dřevo z konce třicátých let bylo možné roztopit už za 5–minut, na dřevěné uhlí dokonce za necelou minutu. To byl značný posun oproti jejich starší generaci. Ve srovnání s kapalnými palivy to ovšem stále to bylo startování značně krkolomné. Někteří řidiči proto startovali a rozjížděli svá.


Dřevoplynové generátory mohly být založeny nejen na principu zplynování suchého surového dřeva, ale také na principu zplynování dřevěného uhlí, koksu, rašeliny, antracitu a dalších podobných surovin. V Sovětském svazu zpracovávali k tomu účelu slámu, jinde zplynovávali rákos, dřevěný odpa skořápky a jádra. K získávání plynů ze dřeva nebo z dřevěného uhlí byly třeba dřevoplynové generátory. V západních zemích se jim někdy říkalo Gazogene. Před válkou i během války byl licenčně v mnoha zemích vyráběn plynový generátor inženýra Imberta, označovaný také jako Imbertův plynový generátor.


Kupte nebo prodejte knihu Dřevoplynové generátory v online antikvariátu TrhKnih. Doporučujeme použít nejnovější Chrome , Firefox nebo Safari. Domácí dřevoplynové elektrárny aneb kogenerace na dřevoplyn. Nebo generátor elektřiny z dřevoplynu.


Váš dům by pak nespotřebovával peníze za energie, ale produkoval peníze. Ve své klasické podobě to v podstatě byla velká kamna před nebo za vozidlem. Výjimkou nebyly ani generátory umístěné na přívěsný vozík. Prodám genératory Waukesha. K dispozici jsou motory na plyn o vykonech 2kW a 3kW.


Dřevoplynové generátory

Jeden fungoval jako generátor u dřevoplynové stanice. Pro dřevoplynové generátory se hodilo především tvrdé dřevo. Proto padly další stromy. Po válce nastala další katastrofa.


Péče o lesy a sběr lanýžů vyžaduje mnoho pracovních sil. Ale lidé se začali stěhovat do měst a vesnice se vyprázdnily. Upraven článek Zplyňovací generátor - další zajímavá literatura: V. Mráz Dřevoplynové generátory (jiný scan), Fr. Tureček Motory spalovací a A. Je jasné, že při zvláštních válečných poměrech musely být dřevoplynové generátory ponechány na domácí frontě kvůli udržení mobility. Název: Naftové motory čtyřdobé - Určeno pro vyš.


Musel by jste mít generátory dva jeden synchronní a druhý asynchronní, ale i tak musíte zaručit dostatečný odběr, jinak se vám mezi sebou poperou - ten asynchronní bude roztáčet ten synchronní a neudržíte 50Hz. Mám k dispozícii knižku Dřevoplynové generátory kde sa popisuje prestavba benzínového aj naftového motora na motor spaľujúci drevoplyn, ako aj výroba samotného generátora drevoplynu. Prípadným vážnym záujemcom o prestavbu motocykla na takýto pohon môžem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky