pátek 23. března 2018

Spotřeba pelet atmos

Výhodou hořáku je automatické zapalování paliva pomocí žhavící spirály, které zajišťují komfort topení a minimální obsluhu. Jsou konstruovány pro dokonalé spalování pelet , tak že do levé či pravé strany kotle, podle potřeby zákazníka, je zabudován hořák na pelety, který si plně automaticky, za pomocí šnekového dopravníku odebírá pelety ze zásobníku. Jaká je spotřeba pelet na topnou sezónu a na kolik ve výsledku vyjdou roční náklady na topení peletami?


Chybí: atmos Vyplatí se vytápění peletami? Průměrný český rodinný dům spotřebuje kolem až tun dřevěných pelet ročně. Kompletní informace o produktech značky Atmos - ceny, hodnocení, recenze na jednom místě.


Když máte tuto sestavu tak by se snížila spotřeba jen tím, že kotel nebude tak často zapalovat. Udržování ohně a časté starty hořáku Vás. Spotřeba pelet na topnou sezónu. Pro průměrnou domácnost obývající rodinný dům s tepelnou ztrátou okolo 60–GJ činí spotřeba pelet na topnou sezónu ročně pouze 4–tun.


Ještě si musíme uvědomit, že spotřeba je všude jiná, výrobcem uvedená není reálná nikdy, vždy je vyšší a zima taky není šest měsíců. A když spočtem cenu pelet krát počtem měsíců, tak je to mazec. Ceny pelet jsou přemrštěné, na to že je to odpad s pilin, který před pěti lety nikdo nechtěl a piliny nebylo. Kotel Klimozs duopelet je kotel s retortovým hořákem. Retotový hořák je na pelty neúsporný.


To je značná nevýhoda, protože hořák musí v útlumu udržovat stále oheň a to je spotřeba pelet navíc o proti hořákům s automatickým zapalováním. Tím je vaše spotřeba o až vyšší. S tím se nedá nic dělat.


Hořák je řízen elektronickou regulací, která umožňuje přizpůsobit. Kotle Atmos je také možné zakoupit v kombinovaném provedení, které umožňuje efektivní spalování plnohodnotného dřeva a pelet. Jedná se o kotle řady DC15EP, DC18SP, DC25SP a DC32SP, které umožňují zplynování dřeva a spalování pelet bez nutnosti jakýchkoliv úprav kotle při přechodu z jednoho paliva na druhé. Kotle umožňují variabilní umístění zásobníku pelet vedle kotle, nebo ve vedlejší místnosti. Ekologické a plně automatické kotle na pelety ATMOS Nejmodernější kotle pro spalování pelet s automatickým zapalováním paliva a dávkováním paliva šnekovým dopravníkem o libovolné délce.


Standardní zásobníky 25 500. Do levé či pravé strany kotle, podle potřeby zákazníka, je zabudován hořák na pelety, který si plně automaticky, za pomocí šnekového dopravníku, odebírá pelety ze zásobníku. Speciálně na pelety je určen kotel Atmos D P, který je dovede automaticky odebírat ze zásobníku. Teplovodní kotle ATMOS D10PX jsou určeny pro komfortní vytápění rodinných domů, chalup a ostatních objektů peletami.


Spotřeba pelet atmos

Spolehlivý dodavatel kvalitních dřevěných pelet Martin Kohut. Průměrný rodinný dům spotřebuje kolem až tun dřevěných pelet ročně. Nízkoenergetické domy jsou úspornější a spotřeba pelet se v jejich případě pohybuje kolem až tun ročně s náklady do tisíc Kč.


Jakmile máme jasno v tom, jestli se naše požadavky shodují s vlastnostmi kotle, můžeme si vybírat značku. Já topím už deset let ve svém domě peletami, mám vyzkoušené, co nabízím zákazníkům,“ říká Petr Cankař z rodinné firmy ATMOS. Popis plně automatické kotle na pelety ATMOS.


Spotřeba pelet atmos

Velkou výhodou kotlů na pelety Atmos je i to, že v případě, že vyjmeme z kotle hořák a nahradíme jej víkem, je možné v nich pro případ nouze topit i dřevem. Díky těmto vlastnostem jsou tyto kotle stejně komfortní, co se týče obsluhy a užitných vlastností tak jako topení plynem, propan butanem či LTO. Kč A to myslím není vůbec špatné. To bych řekl že je na kotel.


Ideální je výroba, která klade důraz na tradiční model lokální spotřeby – zákazník topí peletami nebo briketami, které vznikly z pilin z místních pil při zpracování dřeva vytěženého v okolních lesích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky