pondělí 19. března 2018

Vrtaná studna povolení

Potřebuji na studnu nějaké povolení ? Kopaná nebo vrtaná studna ? Povolení pro vrtanou studnu. Vrtaná studna svépomocí. Studnu není dovoleno v žádném případě hloubit svépomocí.


Následně můžete takto získanou vodu použít mnoha způsoby – například na zásobování obytného domu vodou, ale také třeba na zavlažování zahrady, do postřikovacích systémů apod.

Studňu si môže vybudovať každý na svojom vlastnom pozemku, nepotrebuje stavebné povolenie. Avšak musí dodržať ustanovenia príslušných zákonov. Po získání stavebního povolení a povolení k nakládání s vodami bude fyzicky provedena vrtaná studna dle projektu s terénním rozsahem uvedeným jako u 1. Po realizaci je vhodné zpracovat doplňující hg. Co je povolení k odběru vody. Nemůžete si podzemní vodu jen tak odebírat.


Musíte mít k tomu povolení. A to i tehdy, pokud již máte studnu postavenou, a to po 1.

U starších studen toto povolení být nemusí. Pokud tomu tak je, pak. Aby se vrtání studny stalo výhodnou investicí, musíte si studnařskou firmu vybrat opravdu pečlivě.


Na základe vykonaného vodoprávneho konania, orgán štátnej vodnej správy s pôsobnosťou stavebného úradu (obec) podľa § ods. Súčasťou tohto rozhodnutia môže byť aj povolenie na osobitné užívanie vôd podľa § ods. Oznámení o provedení průzkumného vrtu.


Jaká je cena vrtané studny? Musím mít na studnu nějaké povolení ? Stavební zákon řadí studnu mezi stavby. Podle vodního zákona je také vodním dílem. Dle současných právních norem jsou zdroje podzemní vody (tj. studna nebo vrt) vodohospodářskými díly, která podléhají určitým legislativním nárokům.


Vzhledem k tomu, že vrtaná studna je vodohospodářské dílo , je povinností vlastníků vyřídit stavební povolení a povolení k odběru podzemní vody. U vrtů s hloubkou nad 30m je zapotřebí projektovou dokumentaci pro Báňský úřad a ohlášení prováděné stavby Báňskému úřadu. Dobrý den, máme od obce koupený pozemek. Budeme provádět vrtanou studnu.


Na hledání vody jsem tam měla pá. Proto buďte velmi obezřetní při výběru firmy, která vrtné práce provede. Od zahra chat, chalup přes rodinné domy až po zemědělská družstva, průmyslové podniky atd.

Proto je třeba vyřídit si před její realizací stavební povolení. Až budete žádat o povolení k odběru podzemní vody, žádejte o povolení k jejímu odběru pro potřebu obou objektů, Vašeho i sousedova. Asi 2roky máme bez povolení vybudovanou studnu pro rekreační účely. Studna má hloubku asi m, průměr1m.


Zajímalo by nás,co vše udělat proto,abychom ji mohli zlegalizovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky