středa 28. srpna 2019

Zdravotní rizika podlahového topení

Znáte zdravotní rizika domácího topení ? Poradíme, jak se jim nejlépe vyhnout Poradíme, jak se jim nejlépe vyhnout V době civilizačních chorob, mezi kterými ve statistikách vyčnívají zejména alergické potíže a chronické onemocnění dýchacích cest, je třeba více než kdy jindy věnovat pozornost prostředí, ve kterém jako lidé žijeme. Ze zdravotního hlediska má sice podlahové topení nakročeno správným. Ale popravdě řečeno, větším rizikem dnes bývá opak: dobře.


Zdravotní rizika podlahového topení V době civilizačních chorob, mezi kterými ve statistikách vyčnívají zejména alergické potíže a chronické onemocnění dýchacích cest, je třeba více než kdy jindy.

Tato obava je z dob panelových. Velice doležitá je regulace takového systému a mnohdy podceňovaná ekvitermní regulace (v závislosti na venkovní teplotě) podlahového topení. Podlahové topení , navíc pokud převažuje, Vám dává dobrou možnost využití alternativních zdrojů, např. Elektrické podlahové topení se snadno reguluje a ovládá.


Nižší sazba za elektřinu. S elektrickým podlahovým topením máte nárok na nižší sazbu za elektřinu. Malá konstrukční výška.


Eklektické podlahové topení v konstrukci podlahy zabírá úplné minimum cca mm.

Jednou z charakteristických vlastností podlahového topení je, že teplota nášlapné vrstvy nesmí přesáhnout °C v obytných místnostech (°C v koupelnách). Vyšší teploty jsou nepřípustné z důvodu negativního vlivu na lidských organismus, který je ve styku s podlahou. Nevýhody podlahového vytápění. Za nevýhodu podlahového vytápění lze považovat jeho pomalou odezvu, což znamená, že čas nahřátí vytápěcího systému a vytopení prostoru je delší než u klasického radiátorového topení. S naším tématem souvisí také stále větší obliba podlahového systému vytápění.


Vedle vynikajících užitných vlastností umožňuje díky speciální systémové desce s výstupky pro uchycení trubek jednodušší a rychlejší montáž oproti jiným systémům. Protože ceny podlahových topení postupně. Stále váháme, zda si pořídit podlahové topení. Nespornou výhodou je zde zdravotní hledisko. Výhody a nevýhody topení plynem.


Lékařské výzkumy však objektivní. Příznivci radiátorů pak na konto podlahovky uvádějí, že způsobuje víření prachu, otoky nohou a jiné zdravotní problémy. U podlahového topení se totiž teplota povrchu podlahy pohybuje kolem pětadvaceti stupňů, rozdíl mezi teplotou u podlahy a stropu pak nepředstavuje víc než tři stupně Celsia. Teplovodní nebo elektrické. Můžete si vybrat z teplovodního a elektrického systému vytápění.


TERMOSYSTEM je více jak let. Dobrý den, prosím o informaci proč se uvádí, že teplota podlahy při podlahovém topení má být max.

Co se stane bude-li se pouštět větší teplota vody do podlahového topení. Správnost této volby potvrzuje i výsledek objektivního hodnocení. Stejně tak jako u všeho, i v případě podlahového topení je potřeba připomenout určitá rizika.


Určitě se jich není třeba obávat, při výběru a navrhování podlahového topení je ale třeba mít je na paměti. Při výběru se zaměřte na kvalitní systémy a nenechte se zlákat nízkou cenou. Případné chyby či nedostatky.


V praxi to pak znamená, že se při zvýšení teploty v místnosti vrací do kotle méně. Takový způsob realizace podlahového topení je neekonomický a některým jedincům může přivodit i menší zdravotní problémy. Ale i naopak, nelze uvažovat tak, že teplovodní podlahové topení se nainstaluje s co nejmenšími rozestupy. Je pak nutné zbytečně ohřívat příliš mnoho vody a podlahové topení tak ztrácí. Migrény od podlahového topení jsou taky nesmysl, ty mohou způsobovat spíš materiály (např. zdivo), které jste při stavění použili, často jsou to chemikálie, které se uvolňují z nového nábytku.


Cena na podlahové topení problém není, záleží na firmě, kterou si vyberete, o tolik dražší podlahové topení zase není. A je zvoleno, začínáme pracovat, už na první schůzce byla domluvena cena, která u projektů topení začíná od pevné hranice a nic tedy nebrání řešení zpracovat. Jsou bezúdržbové, s nulovými náklady na servis či revizi. Neopominutelná je i estetická a zdravotní stránka. Díky tomu, že je topení neviditelné, nenarušují váš interiér otopná tělesa.


Nedochází k víření prachu, jedná se tak o skvělé řešení pro alergiky. Pomocí topných kabelů můžete temperovat i venkovní. Specializace na teplovodní podlahové topení.


MK TOPENÍ se specializuje na podlahové topení vč. KVALITU A PROFESIONALITU odvedené práce zajišťují instalační party po dvou topenářích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky