úterý 24. září 2019

Elektrocentrála na dřevoplyn

Delší doba chodu elektrocentrály na jednu náplň (větší energetická hustota oproti čistě dřev. uhlí). Inzerce - elektrocentrala na drevoplyn , inzeráty. Pokud jde o kogenerační jednotku na bioplyn, dřevoplyn nebo jiný.


Náhodou jsem zjistil, že dokonce někdo prodává malou elektrocentrálu na dřevoplyn. V dobrém stavu -plně funkční. Ve své dílně dokázal postavit také solární automobil a elektrocentrálu na dřevoplyn. Prodám tento historický kousek , elektrocentrála na dřevoplyn. Zajímavá historie zařízení.


K centrále jsou náhradní díly - motor 3S 1, dmychadlo a směšovací karburátor na dřevoplyn. Vozidlo je vybaveno souproudým zplynovačem, cyklonovým odprašovařem a vodní vypírkou plynu. Jako palivo slouží dřevní štěpka, odpad z dřevovýroby nebo špalíky. Generátor dřevoplynu domácí výroby pro pohon elektrocentrály.


Invertorová elektrocentrála má malou hmotnost, kompaktní a malé rozměry, nízkou spotřebu a tichý chod. Díky tomu invertorová elektrocentrála najde uplatnění nejen v klasických místech potřeby (kempy, chaty), ale i na odloučených a specifických místech, jako jsou jachty nebo vědecké nebo i při turistické výpravě do hor. Dřevoplyn lze využívat k vaření, vytápění nebo k výrobě elektřiny.


Do těchto vozidel pak musí být nainstalován zplyňovací generátor na zplynování biomasy. Ani přes různé vodní či mechanické pračky. Stroj je vybaven jednotkou AVR, která vyrovnává výstupní napětí. Startování pouze na plyn mi (po mých úpravách na centrále) přijde poněkud obtížnější než na benzin.


Je nutné dávat na startér pozor a neroztáčet, když má centrála tendenci se rozjet, může nejen pěkně škubnout do ruky, ale taky i vyskočit lanko z kotouče. Pak je nutno startér odmontovat a opatrně namotat lanko zpět. Na druhou stranu se připravte na to, že benzínová elektrocentrála je vhodná spíše pro kratší a méně náročné provozy.


Velice často jsou vybaveny pouze jednofázovou zásuvkou. Bez sebemenšího problému je využijete na zahradě, ale také jako záložní zdroje pro lednice, domácí vodárny a jim podobné spotřebiče. Kutil Jaromír März je fanoušek elektromobility. Postavil si elektrokoloběžku, solární auto a nakonec i elektrocentrálu na dřevoplyn.


Se svými projekty se stal letošním vítězem Ekologického Oskara, kterého pořádá E. ON Energy Globe, v kategorii Kutil. Elektrocentrála je vhodná pro použití na venkovních akcích, na zahradě i při kempování. Potřebujete-li dostatek elektrické energie pro své elektro spotřebiče na stavbě, na chatě, na lodi či při kempování, elektrocentrály z naší nabídky Vám proud spolehlivě dodají.


Kotle na dřevoplyn Tepelný výkon - kW. Vedle toho je možné dřevoplyn používat i pro pohon automobilů či jiných vozidel s běžným spalovacím motorem. Tento kotel má navíc chladící výměník proti přehřátí, to je pojistka proti přehřátí při výpadku elektrické energie.


Na Heureke využívame personalizáciu a cielenú reklamu. Na základe vášho správania na Heureke personalizujeme jej obsah. Kliknutím na „Rozumiem“ alebo inam súhlasíte aj s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na ďalších weboch.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky