pátek 6. září 2019

Jak zvýšit alkalitu vody v bazénu

Jak udržovat vodu v bazénu ? Jak se zbavit zelené vody ? Jak vyrovnat zem pod bazén? Jak zalepit bazén pod vodou? V případě problémů s regulací pH vody ve Vašem bazénu se obraťte na naše specialisty,.


Alkalinita je přípravek pro zvýšení alkalinity v bazénové vodě ve formě.

Aby bylo ošetření vody v bazénu bezproblémové, je třeba držet hodnotu alkality v. Možností jak zvýšit pH vody v bazénu je několik. Nyní přejděme k tomu, jak celkovou alkalitu změnit. Pokud potřebujeme CA zvýšit , je nutné do vody vpravit hydrogenuhličitanové ionty, přidáním přípravku Alkalita Plus se zvýší celková alkalita, ale příliš se nezvýší pH.


Snížení je ale poněkud složitější. Do vody v bazénu se dostává spousta nečistot, jako jsou zbytky opalovacích krémů, trávy, utonulý hmyz atd. Aby voda v bazénu zůstávala čistá a nezávadná, je třeba ji pravidelně dezinfikovat a chránit před bakteriemi a řasami. Zezelenal vám bazén, a přestože jste do něj nalili už litry bazénové chemie, stále nic nefunguje?


Našli jsme účinné a jednoduché řešení a to pomocí oxidu chloričitého.

C by mě mělo stát 8kW tepla do bazénu 1kW ze sítě. Tady jsem si vypočítal následující údaje: vstupní voda 22°C, koncová teplota 26°C, objem vody 30m 3. Energie kterou potřebuji je 142kWh a bude to trvat cca hodin. Potřebné množství vypočítejte podle objemu svého bazénu.


Odměřené množství prášku rozpusťte v několika litrech vody a roztok vlijte do bazénu v oblasti přítoku vody (případně do sběrače nečistot) za provozu filtračního zařízení. V jednom kroku nezvyšujte alkalitu o více než ppm. Druhým problémem je velikost dávky kyseliny, kterou nelze v podstatě určit jinak než na základě analýzy konkrétní bazénové vody. Rozhodně není možné bezhlavě přebírat zkušenosti někoho jiného, protože voda v jeho bazénu má zcela jistě jiné složení, včetně odlišné koncentrace hydrogenuhličitanů. Jsou ale i mnohem levnější varianty, jak se postarat o to, abyste celou sezónu měli nezávadnou křišťálově čistou vodu v bazénu.


Pomůže kyselina chlorovodíková neboli solná (HCl), kterou v koncentraci seženete v. Když se koupete v bazénu , určitě nechcete, aby Vám voda působila jakékoliv potíže. Jedním z měřítek, jak posuzovat kvalitu vody , je hodnota pH. Jaká úroveň pH je ideální, jakým způsobem ji měřit a udržovat a co dělat, když nastanou problémy, o tom všem se dozvíte v tomto článku. Zvýšení pH je zapotřebí, když naměříte příliš vysoké hodnoty. Stejně jako u úpravy opačným směrem, i v tomto případě můžete použít specializovanou chemii prodávanou přímo pro úpravu vody v bazénu nebo na vlastní riziko aletrantivní látky.


Patříte-li mezi neustále se zvyšující počet majitelů zahradních bazénů, jistě jste už přemýšleli nad tím, jak si poradit se zajištěním optimální teploty vody po co možná nejdelší období v roce. Existuje několik řešení, která dokáží vodu v bazénu ohřát na příjemnou teplotu, nicméně se liší svou. Při odpařování vody z bazénu , zůstává ve vodě více minerálů a tak se voda stává ještě tvrdší.

Tvrdá voda má schopnost po čase zcela ucpat armatury. Pro menší bazénky jsou v prodeji prostředky (stabilizátory tvrdosti), které zabrání usazování minerálů na stěnách bazénů. Tedy to, kolik obsahuje voda rozpuštěných solí a hořčíku.


Jak tedy dosáhnout ideální tvrdosti vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky