čtvrtek 19. září 2019

Triakový regulátor stavebnice

Nemožno regulovať asynchrónne motory s. Velice oblíbený regulátor žárovek, topení a motorů s uhlíky. Jedná se o zařízení, které je přímo spojené se síťovým napětím. Toto napětí je životu nebezpečné a proto je. Ten triakový regulátor existuje jako stavebnice za pár šupů, k mání v. A rozměry 65x29mm Nelze použít pro motory s rozběhovým.


Triakový regulátor stavebnice

V~, regulovaná zátěž 12A max. Reléová karta, intervalový spínač, hladač kovových predmetov, signalizátor zániku vody, triakový regulátor , regulátor otáčok. Stmívač na světlo jako. Modul (sestavená stavebnice ) slouží pro regulaci tepelných spotřebičů, zdrojů světla (mimo zářivky a úsporné žárovky), otáček motorů (mimo jednofázové a synchronní s kondenzátorem). Triakový regulátor výkonu 17.


Nelze regulovat jednofázové asynchronní motory s kondenzátorem. Při použití stávajícího chladiče lze regulátor použít ke spotřebičům s příkonem do 600W. Chcel by som sa Vás opýtať či je potrebné dodatočné chladenia, ak sú tieto pekáče v. Základem celého regulátoru je triakový regulátor objednaný z Aliexpressu. Avšak za Kč se u nás nedají ani pořádně sehnat součástky, natož celý sestavený regulátor včetně chladiče a knoflíku na potenciometru.


Triakový regulátor stavebnice

Produkty sú nadimenzované tak, aby mal ohradník dostatok energie aj v prípade krátkodobého zlého počasia. Hudební nástroje, zvuková technika, světelná technika. Mohli by ste mi tu dať nejakú jednoduchú schému? PS: Som začiatočník a chcem sa ešte spýtať: musím tam dať aj nejaký diak? Internetový obchod rasel.


Je však možné jej použít k nastavení výkonu libovolného síťového spotřebiče (žárovky, vrtačky, motoru) v plném rozsahu (0-1). Jednoduché zapojení s minimem vnějších součástek. Vhodné i pro indukční zátěže, regulace motorků, osvě- tlení, topení apod. Fázová triaková regulace až potencio- metrem, možnost nastavení minima. Spínací prvek je V – MOS tranzistor.


Triakový regulátor stavebnice

Impulzní regulátor se hodí k regulování otáček pro gril , navíječku, pájecí pero, motorky, modely. Plynulá pulzní regulace – změnou šířky lmpulzů. Stave- bnice obsahuje pouze malý chladič pro proud do A. Regulátor se ho- dí k regulování otáček grilu , naví- ječek apod. Napájení ze sítě 2V.


Stavebnice neobsahuje chla- dič, bez chlazení proud do A. Regulátorů jsem udělal několik,ale triakový regulátor na vrtačku nikdy moc nechodil. Půlvl ný tyristorový se dal nastavit opravdu od minima a mělo to opravdu sílu ale tekly v tý vrtačce hrozný proudy které dokázaly zlikvidovat kolektor motoru. Pro občasné použití to jo. Regulátory je možno upravit pro ovládání stejnosměrným napětím (podle požadavku zákazníka). Jelikož naše digestoř v kuchyni je poněkud hlučná (výkonná je až až), tak bych ji rád zpomalil a tím i ztišil.


Triakový regulátor stavebnice

Ideálním řešením se mi jeví triakový regulátor , např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky