úterý 10. září 2019

Radiátory v podlaze

Radiátory jsou nejběžnějším zařízením používaným k vytápění zejména obytných prostor. Radiátor je tepelný výměník, kterým proudí zpravidla teplá voda ohřívaná kotlem. V průběhu ohřevu dochází v radiátoru k akumulaci tepla a jeho uvolňování do okolí. Jinými slovy: zatímco na nohy je nám zima, u stropu může být horko skoro k nevydržení.


Naopak pro místnosti jako je třeba ložnice, jsou radiátory ideálním řešením.

Během dne tyto místnosti lidé i tak většinou nepoužívají. Dokumenty, vizualizace a fotografie nesoucí značku ISAN a prezentující produkty ISAN jsou výhradně vlastnictvím ISAN Radiátory s. Pokud nemáte centrální řízení podlahového vytápění s automatickou regulací dle teploty, je nutné si teplotu vody v podlaze a tedy teplotu vzduchu v místnosti. Pro lepší komfort se často doplňují o podlahové topení v koupelně či na chodbách.


Jejich zápustná skříň je vytvořena z ocelového plechu pokrytého práškovou barvou. Hlavním předpokladem pro použití systému s rozdělovači je možnost vedení potrubí v podlaze. Protože tuto podmínku splňují především novostavby.


Tím docílíte správného proudění vzduchu.

Před velkoplošnými terasovými dveřmi má být takzvané konvektorové topení instalováno v podlaze. Proudění vzduchu je v takovém případě optimální a volnému výhledu ven přitom nic nebrání. Pro omezení padajících chladných proudů od okenní plochy a od infiltrace je nutné. Naši mají klasické radiátory a taky ty v podlaze na jednom místě.


Nevidím v tom rozdíl, jedině snad si myslím, že pokud jsou záclony, tak se za ně radiátor schová a teplo moc do prostoru nejde, kdežto u toho na podlaze jde teplot do prostoru. Zdroj-nezdroj, ani ty trubky v podlaze nevydrží věčně, takže budeme hůlkama rozbíjet anhydrit (beton) všichni :-). A myslím, že trubky vydrží podstatně míň a případné havárie jsou hůře detekovatelné, než u kabelu. A teď vypadám jako nepřesvědčitelný odpůrce teplovodky a to tak vůbec nenííí :-).


V některých případech se stavebníci nakonec rozhodují pro kombinaci podlahového vytápění a radiátorů. Podlahou pak místnosti spíše temperují, případně přitápějí jen v chladnějších dnech, zatímco radiátory používají k topení v mrazech. V takovém případě je ale třeba zvolit správný typ kotle, který bude. Využít radiátory pro vyhřátí celého domu není vždy ideální.


Takže co je lepší, podlahové topení nebo radiátory ? Ačkoliv se může na první pohled zdát, že podlahové topení má řadu výhod oproti klasickým radiátorům, nelze obecně prohlásit jeden systém za lepší a druhý za horší. I když pro vyhřívání celého domu však pouze radiátory nejsou vždy ideální. Vzhledem k tomu, že teplý vzduch v souladu s fyzikálními zákony stoupá nahoru, je důležité si uvědomit, že radiátory vyhřívají místnost odshora.

Zkušenosti, rady a pracovní postupy ze stavby i rekonstrukce domu nebo bytu. Vám prozradí, jak postupovat při stavbě nebo rekonstrukci svépomocí a ušetřit statisíce korun. Cetl jsem o skodlivosti podlahovky vzhledem k velmi teple podlaze. Dalsi nevyhoda je omezeny vyber podlahy.


V podstate je to dlazba nebo vinyl. Při vytápění radiátory stoupá teplý vzduch nahoru ke stropu, zatímco podlaha zůstává studená. V místnostech s podlahovým topením je podlaha nejteplejším místem, teplota nad podlahou až takřka ke stropu je vyrovnaná to se rovná perfektnímu klima pro příjemný pocit pohody! Radiátory na podlahu, samostojné nebo vybavené nožkami pro uchycení na hrubou nebo čistou podlahu.


K podlaze se obvykle kotví radiátory tam, kde není možné využít tradiční nástěnné varianty ať už z důvodu vysoké hmotnosti topných prvků nebo s ohledem na požadavky konstrukčního a projektového zadání. KORADO je přední výrobce těles pro ústřední vytápění (radiátorů). Vyrábíme desková otopná tělesa RADIK, trubkové radiátory KORALUX a designové otopné stěny KORATHERM. Najpredávanejšie radiátory Korado a Purmo so zárukou rokov vám dovezieme kamkoľvek na Slovensku.


Využite nášho sprievodcu pri výbere radiátorov.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky