čtvrtek 19. září 2019

Teplovzdušné vytápění chalupy

Majiteli chalupy v Podkrkonoší navrhuji: Snížit tepelné ztráty. Tedy vyměnit okna, zateplit strop, respektive střechu, a pokud to půjde, tak i stěny a případně podlahu. Rozhodně použít jako hlavní zdroj tepla pro vytápění (a ohřev vody v topné sezoně) dřevo.


Pro vytápění chalupy , kterou navštěvujete jednou za týden, kde není žádné ústřední topení, se samozřejmě výborně hodí teplovzdušný systém, který má rychlý start a tak nebudete zezačátku dlouho mrznout. Cena nových rozvodů pro teplovodní vytápění by nevyšla zrovna levně. Například u francouzských teplovzdušných krbů, které u nás prodává společnost TOPSYS Praha, se vzduch se ohřívá přes.

Do ústředního vytápění lze zahrnout i podlahová či stěnová topení a také teplovzdušné vytápění , které se zavádí především v pasivních domech s rekuperací. Podstatným faktorem, určujícím především náklady na vytápění , je palivo. Z hlediska komfortu a pohodlí je na prvním místě. Možnost přizpůsobení kolektorů na míru potřebám Vaší chaty nebo chalupy.


Toto jsou hlavní důvody, proč se teplovzdušné vytápění obytných staveb v našich zemích zatím příliš nerozšířilo. Levnější a konstrukčně jednodušší variantou vytápění domu nebo chalupy je teplovzdušný rozvod. Velkou výhodou, na rozdíl od teplovodního vytápění je, že topí hne jakmile se oheň rozhoří.


To ocení zejména chalupáři, když přijedou do vymrzlého stavení. Dnes se tento způsob vytápění opět vrací, a to zejména.

CZ optimalizované pro maximální účinnost v geografických podmínkách ČR. Energie pro zlepšení mikroklimatických podmínek a výraznou úsporu nákladů na vytápění vašeho domu. Funguje to, ale je to drahé a většinou také s malým výkonem pro přitápění několika otopnými tělesy, protože celý systém topení to většinou samo neutáhne. Je to tedy pouhé přilepšení k tepelné bilanci domu.


Lepším řešením je teplovzdušné vytápění. Ušetřete desetitisíce korun na vytápění vašeho domu nebo chalupy. Pořiďte si u nás krbová kamna a napojte je na rozvody tepla. Každý z nás si uvědomuje, že ceny za plyn, elektřinu i za uhlí půjdou pořád nahoru. Ten je přiváděn přímo do vytápěné místnosti.


Teplovzdušné rozvody - schema. Jako zdroj tepla může být využíván odpadní vzduch, jehož teplo je pomocí rekuperace využito k ohřátí čerstvého vzduchu na požadovanou teplotu. Alternativně temperuje, akumuluje teplotu do zdiva, šetří výdaje za topení.


Učinnost u konvektorů se uvádí , u kotle. Také nižší pořizovací náklady a snadná regulace teploty v jednotlivých místnostech je výhodou konvektorů. Rekonstrukce chalupy a volba správného druhu vytápění Při rekonstrukci zděné chalupy či dřevěnice jsme postaveni před rozhodnutí, jaké máme zvolit vytápění. Možností máme několik, ale jednoznačná odpověď neexistuje.


Důležité však je, jaké palivo budeme používat a jak rychle chceme mít teplo. Výrazně tak ušetříte za vytápění.

Záznam TV pořadu Receptář prima nápadů. Vhodné pro domy, chaty a chalupy. Příjemný rozdíl pak poznáte nejen při příjezdu na chatu či chalupu, ale i při trvalém pobytu v objektu. Solární vytápění a ventilace na chatu nebo rodinný dům Solární panely jsou určeny především pro zlepšení mikroklimatického prostředí rodinných domů, rekreačních objektů, obchodů kanceláří, tělocvičen, garáží, dílen a skladů. Jsou vhodné pro okamžité a krátkodobé vytápění.


Sálavé teplo vyzařuje zpravidla ze skleněných trubic, teplota se pohybuje nad 5°C. Proto se infrazářiče, jež většinou mají užší podlouhlý tvar, instalují na strop nebo na stěnu do výšky nad m. Jedná se o malé přenosné elektrické. Nabízíme teplovzdušné panely Solarventi, zařízení na vysušení, odvlhčení a temperování vzduchu z domu, chaty či chalupy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky