středa 10. srpna 2016

Chladivo r134a vlastnosti

Chladivo R134a podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. REACH) a Nařízení Komise (EU) č. Ideální chladivo má dobré termodynamické vlastnosti , je nekorozivní a bezpečné. Požadovanými termodynamickými vlastnostmi jsou bod varu mírně pod cílovou teplotou, vysoké výparné teplo, nízká hustota v kapalné formě, relativně vysoká hustota v plynné formě a vysoká kritická teplota. Zeme), § cena a dostupnosť.


Tepelné vlastnosti chladív podľa tlaku udáva závislosť tlaku od teploty sýtych pár, ako je vidieť pre vybrané chladivá na obrázku 216.

Pracovné tlaky by mali ležať v oblasti od cca MPa do cca 2. Výbušné vlastnosti : není výbušný Oxidační vlastnosti : není oxidant 9. Pro své fyzikální a termodynamické vlastnosti se považuje za možnou alternativu k chladivu R 502. Tlakové láhve na chladivo. QwikCheck - test kyselosti oleje. Zapůjčení recyklačních láhví pro odsávání chladiva při opravách. Danfoss - oznámení - hořlavá chladiva.


Vlhké chladivo a vlhkost okruhu.

Porovnání oleje POE - PVE. Schiessl - montážní láhev s. Chladivo cirkuluje v tepelném okruhu a odebírá tepelnou energii ve výparníku při nízké teplotě a předává teplo v kondenzátoru při teplotě vysoké. Chladivo mění své skupenství z kapalného na plynné ve výparníku a opět na kapalné v kondenzátoru. Chladiva na bázi fluorovaných uhlovodíků a jejich. HFC-134a nebo R-134a , je organická sloučenina, tetrafluorderivát ethanu.


Náhlé, skokové zvýšení ceny chladiva R134a vedlo k nárůstu nezákonného dovozu této látky ze zemí mimo EU. Například v Polsku se nelegální obrat s tímto chladivem odhaduje na 2milionů PLN. Ještě před pár lety se dalo balení kg chladiva R134a koupit velkoobchodně za něco málo přes 2. Predám chladivo r134a , R404a nápln do klimatizácie,vratná flaša v cena,nové zapečatené , doprava dohodou. Možnost dodání na vybrané Vámi místo. Jednání o cenách, možnost nákupu 50ks, 100ks a vice.


Alternativně lze použít v nepřímých systémech i chladivo R134a , čímž se však budova může přeřadit do nižší energetické třídy. R410A je možnou alternativu k chladivu R 22. Má dobré termodynamické vlastnosti ve srovnání s chladivem R 2 ale vyšší tlakové charakteristiky umožňují jeho použití pouze v nových zařízeních, která jsou speciálně určena pro chladiva R 410A.


R12 R134a a R2je v tabuľke 15. Jedovaté a hořlavé náhrady za R134a.

Všechny tyto směsi byly vždy lacinější než R134a a pocházely z Číny. Má veľmi nízku hodnotu GWP (GWP= ) až o 9 nižšiu ako existujúce. Z toho spíše vyplývá, že by to teoreticky mělo jít. BTW Nové chladivo je v současnosti 20krát dražší než to staré.


Akcent Rytířská krev - Rytířské bitvy a osudy II. Rytířská krev, druhý svazek tetralogie Rytířské bitvy a osudy, pokračuje barvitým líčením válečnictví a rytířských zvyků konce raného a počátku vrcholného středověku. Chladivo s názvom Rs ODP rovnou 0je jedným z kompromisných chladív s výhodnými energetickými parametrami. Určené je ako prechodové chladivo. Napĺňajú sa ním väčšinou distribučné a klimatizačné zariadenia.


GWP vyšší, tím je chladivo nebezpečnější pro životní prostředí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky