čtvrtek 25. srpna 2016

Elex hra

Video Autor: Redakce Games. Přes 3příspěvků v diskuzi pod naší recenzí napovídá, že nová hra od tvůrců Gothicu a Risenu opět vyvolává rozporuplné reakce a vášně. Jak se k ní postavil Lukáš, jehož chlad vůči studiu.


Advanced in technology, civilized and with a population of billions, Magalan was a planet looking to the future. Those who survived are now trapped in a battle to survive, a struggle to decide the fate of a planet. At the center of this fight is the element “ Elex”.

Klenot, který někdo nedokázal úplně opracovat. Pod vrstvami nánosu se skrývá s láskou udělaná propracovaná hra doplněná bugy a pokulhávajícím technickým provedením. Na vrcholku sedí herní mechaniky, které jsou v dnešní době až na škodu. Kdo chce v Elex najít pokla musí se napřed snažit.


Billed as a science fantasy game, Elex is more like getting out every single toy in the drawer and playing with them at the same time. One figure is bigger than the other, one has a gun , another is. Hra nás zavede do netradičního post-apokalyptického světa, který má současně fantasy i sci-fi prostředí.


Potkáte zde řadu zajímavých postav, zmutovaných monster a na své cestě budete dělat zásadní.

Elex je opravdu výborná hra , ale musíte jí dá šanci, protože i když začátek nebyl z mého pohledu nijak zvlášť povedený, čím více jsem se do hry ponořoval, tím více mě bavila. Těžko říci, zda ji doporučit někomu, kdo nemá v žánru her na hrdiny moc zkušeností, obtížnost je občas až moc vysoká, ale upřímně. Hra v sobě kombinuje zajímavý mix s prvky sci-fi a fantasy, a to vše je zasazené do postapokalyptického světa, po kterém se můžete bez omezení prohánět.


Před dopadem osudného meteoritu planeta. Elex je akčne ladená RPG hra položená v úplne novom, post apokalyptickom, sci-fi svete, kde sa mašiny stretávajú s mágiou. Magelan bola miliardová planéta s pokročilou civilizáciou. Potom na nich spadol meteor. Tí, ktorí prežili musia bojovať o prežitie a rozhodnúť o budúcnosti planéty.


Elex je klenot, který někdo nedokázal úplně opracovat. Bohužel má poměrně nepříjemné vedlejší účinky. Hra by si určitě zasloužila pestřejší paletu skladeb i ruchů, ale ty, které tu jsou, plní svou funkci dokreslení atmosféry na jedničku. Je to hra , která vyniká klasickými nadčasovými věci – skvělou atmosférou, výbornými úkoly, zajímavým příběhem a koneckonců rovněž působivým herním světem. Ve všem ostatním ať mluvíme o hratelnosti nebo grafice však příšerně zaostává.


Na Heureke využívame personalizáciu a cielenú reklamu. ELEX od 1€ - Heureka. Hra neposkytuje žádné talentové stromy, ale vše potřebné se naučí postava od trenérů.


Zbraňový systém je propracovaný a hráči se mohou těšit na chladné zbraně, jakož i na brokovnice, laseru a pod.

Jen trvá, než to zjistíte. Podobně to mám s Gothicem který jsem dokonce dvakrát odinstaloval během prvních minut kvůli soubojovému systému. Ke hře jsem se vrátil asi po půl roce s myšlenkou že se snad dostanu trochu dál, jelikož jsem v té době hry moc nekupoval a Gothic byl výjimkou. Mírně jsem se pak polekal, když jsem zjistil, že hra kombinuje fantasy, sci-fi a post-apo. A precious, limited resource that arrived with the meteor, Elex can power machines, open the door to magic, or re-sculpt life into new, different forms.


Elex je připravovaná akční hra na hrdiny od Piranha Bytes, tvůrců série Gothic. Planetu Magalan, kterou obývala vyspělá civilizace, zasáhl meteorit. Zbytek přeživších mezi sebou zápasí o tajemný prvek Elex , jenž pochází právě z meteoritu. Těm, kteří ho ovládají, propůjčuje magické schopnosti. Skvělá RPG hra , která pochází od vývojářů her série Gothic.


Určitě si na ní každý hráč pamatuje. Tentokrát jste ve světě plného mutantů. Musíte se s těmito nepřáteli vypořádat, což není někdy nejjednodušší. Nová hra s odvážným krokem do neznáma nese název Elex.


Přeci jen, studio vytváří klasické fantasy RPG hry už nějakou dobu, s čímž by dneska moc díru do světa neudělali, a tak se rozhodli, že je konečně potřeba udělat nějaké změny. Elex je na první pohled klasické akční RPG, na které jsme od tvůrců zvyklí. Tam sa nikto nikdy neponáhľa, všetko má svoj čas a všetko sa deje pekne s rozvahou. A takto pracuje aj so samotným hráčom.


Hra ma nikdy nenútila bežať medzi výbuchmi, len aby vo mne vyvolala plytký wow efekt, že pozerám na bombastický film, pričom mne ako postave sa vlastne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky