pátek 6. října 2017

Jak správně topit elektrokotlem

Každý správně naistalovaný elektrokotel má blokování provozu v době. Protherm Rejnok 6K, chtěla bych se zeptat, zda existuje nějaké obecné schéma, jak topit nejekonomičtěji? Nejde mi o nastavení teploty.


Uvažujete o vytápění elektrokotlem ? Topím elektrokotlem a jelikož ho mám krátce, potřeboval bych dvě rady.

Elektrokotel proč ne – elektrické přímotopné vytápění je ale podstatně efektivnější,. Pokud se jednou rozhodnete topit elektřinou, je elektrokotel řešením, které. Ahoj, elektrokotlem vytápím byt cca let. Na kotli mám nastavenou teplotu vody 70°C, ale tak vysoko se nikdy teplota nevyšplá, je tak kolem 50°C.


Jak už jsem naznačil, jednak je třeba zateplením snížit tepelné ztráty domu a udržovat topný systém a zdroj tepla v takovém stavu, aby morálně nezastaral. Co všechno víte o vyráběných elektrokotlech ? Pokud by chtěla zadavatelka, aby se tu nediskutovalo, ale pouze striktně odpovědělo na dotaz, položila by otázku a neotevřela by diskuzní téma.

Já otevřené diskuze využiju a zeptám se všech, kteří topí elektrokotlem a mají tudíž levnější tarif hod. Jak vybrat nejvhodnější tepelné čerpadlo do firmy i domácnosti? Proč si nechat zkontrolovat kotel? Co je nízkotuhnoucí kapalina pro otopné soustavy? Jak poznat a kdy nakoupit kvalitní palivové dřevo a pelety?


Jak si vybrat nejlepší bio krb? Topim jen krbem, plyn se zapne někdy v mrazivých nocích, jinak ne. Kdyby chtěl topit oběma naráz tak nemůžu, čerpadla jednou nějak proti sobě a voda se nehýbe. Každé zvlášť funguje správně.


Naučte se před zimou správně , šetrně a zdravě topit i větrat 29. Prosím o rady a poznatky jak správně topit do podlahovky s elektrokotlem ray Kw. TUV je zvlast na bojler. Mám před sebou první zimu v R vytápěná plocha 162male bude se topit pouze v prvním patře takže jen 84m2. Barak je postaven z ytong lambda 450mm bez zatepleni.


Důležité je topit v kotli vhodným a kvalitním palivem.

To nějaké divné, krbovým kamnům prospěje na vstupu tepla voda než vracející se ledová. Mokré dřevo je nevhodné jak pro staré, tak pro nové kotle. Voda totiž nehoří a pokud přiložíte mokré palivo do kotle, nejdříve se v kotli usuší a až potom začne hořet.


Jako topné médium můžeme v plynovém kotli používat jak zemní plyn, tak i zkapalněný propan nebo propan–butan, nutná je pouze úprava hořáku. Provoz a regulaci moderního plynového kotle zajišťuje elektronická řídicí jednotka , která je napojená na vnitřní i venkovní teplotní čidla pro měření teploty vzduchu a měření teploty a průtoku výstupní a vratné vody. Tento trend nebere v úvahu to, že celá řada lidí nemá a nebude mít ani do budoucna dostatek finančních prostředků na to, aby topili ekologickými palivy.


Takový malý návod nebo nápověda jak topit v kamnech Petra , nově Karpen. Každý, kdo někdy topil ve svém domě elektrokotlem , plynovým kotlem, nebo kotlem na uhlí (dřevo, peletky…) se někdy zamýšlel nad tím, jestli nelze topit jinak. Někdo přemýšlí o úspoře. V případě topení elektrokotlem taková úvaha přichází na pořad dne vždy, když přijde roční vyúčtování elektrické energie.


Elektrokotle jsou stále častěji diskutovaným tématem, zvláště s pomalu se blížící topnou sezónou. Po mnoho let se lidé drželi představy, že vytápět bydlení s pomocí elektřiny není efektivní a nevyplatí se ani z finančního hlediska – v domácnostech se proto topilo buď tuhým palivem, nebo plynem. Máme rok starý plynový kotel.


Letos: výměna oken, zateplení domu, nové radiátory vč. Topíme plynem a já bych se ráda dozvěděla, jak nejlépe topit ? Experti na maso radí, jak správně grilovat. Oct Jak topit co nejúsporněji: výběr kotle a paliva. Kondenzační kotel, jak má v názvu, kondenzuje! Aby kondenzační kotel pracoval správně , mělo by dojít k úpravě topného systému.


Pokud chcete topit úsporně a ekologicky, věřte, že se starým kotlem (nad let) nikam nedojdete. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. U činžovního domu, kde ústí více topidel do jednoho komína, je třeba počítat se změnami tahu, které jen těžko ovlivníte. Možných příčin je hodně a nejlepší cestu, jak problémům s tahem předejít, představuje konzultace s odborníkem – kamnářem či kominíkem.


Palivové dřevo z lesa ponecháme vyschnout ve větraném přístřešku zhruba dva roky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky