pátek 13. října 2017

Kapilární rohože topení

Dovoluje topit i chladit současně, takže pracuje jako nízkoenergetická klimatizace, ovšem bez nutnosti montáže vzduchotechniky. V praxi jde například teplem z jižního pokoje ohřívat pokoj severní, čímž je jižní pokoj současně ochlazován. Kapilární vytápění kontra… Neviditelné topení. Pokud uvažujeme podlahové topení , jsou kapilární rohože G-TERM nataženy na únosný základ (roznášecí vrstvu) v samonivelační stěrce těsně pod povrchem.


S tenkou vrstvou omítky je též počítáno u stěnového topení a stropního topení a chlazení. Po informacích o výhodách oproti klasickým systémům, základních vlastnostech rohoží a způsobech navrhování systému popisují autoři výpočtové vztahy a příklad výpočtu potrubní sítě systému. Mezi jednotlivými kapilárami je poměrně krátká vzdálenost, což ve spojení s malým teplotním spádem způsobí prakticky rovnoměrné rozložení povrchové teploty. Posledním naším seriálovým tématem je kapilární topení , omítky a podlaha.


Nebylo možné tato témata rozdělit, protože spolu úzce souvisí. Začneme instalací topení , která byla vlastně na úplném začátku ještě před základovými patkami, kdy jsme věděli, že kapilární vytápění je cesta k úsporám energie. Proto zde uvádíme pouze výpočet chladicího výkonu pro stropní chlazení, který můžete vypočítat za použití výpočtové tabulky 1. Na trhu je mnoho produktů od podlahového vytápění, přes infrapanely, kapilární rohože a elektrické vytápění. Třeba počítat se systémem s nejnižší spotřebou energie na ohřev vody, s dobrou akumulační schopností, rychlým náběhem a hlavně nízkými prevázdkovými náklady.


Studená voda proudící v trubičkách ve stropu ochlazuje rovnoměrně všechny předměty v místnosti a vytváří zcela přirozené klima. KAPILÁRNÍ ROHOŽE G-TERM můžete díky jejich univerzálnosti umístit do podlahy, stěn či stropů. Jsou lehké, proto je možné je použít i pro jakékoli moderní stropní konstrukce. Mohou tak fungovat jako topení i chlazení. Rating is available when the video has been rented.


This feature is not available right now. Please try again later. Toto podlahové topení se vyrábí v různých provedeních, jakou jsou topné kabely, rohože nebo fólie. Výhodou elektrického podlahového topení je jeho snadná regulace, můžeme v místnosti použít několik termostatů – digitální nebo analogový.


Kapilární rohože topení

Jejich počet zvolíme v závislosti na počtu elektrických obvodů topení. Je to především díky desetkrát menší vzdálenosti mezi jednotlivými kapilárami (trubičkami) ve srovnání se stávajícími systémy a malému rozdílu teplot mezi přívodem teplonosné tekutiny a odvodem. Vnitřní prostor zůstává architektonicky čistý bez rušivých otopných těles a klimatizačních jednotek. Topné rohože jsou umístěny přímo pod dlažbu v tenké vrstvě pružného tmelu. Snadno se instalují a ve spojení s vhodnou regulací zajišťují vysoce ekonomický provoz.


Vhodné pro systémy hlavního vytápění, i pro systémy komfortního ohřevu podlahy. INFRACLIMA, nakolik je mám sám doma. Pořizovací náklady jsou sice vyšší, ale ta kvalita a komfort stojí za to.


K nim mám tepelné čerpadlo země-voda. Nabízeli mi i tepelné čerpadlo vzduch-voda, ale tomu nějak nevěřím. Elektrické topné rohože pod dlažbu, do betonu, pod koberec a PVC.


Pro jednoduchost instalace je topná rohož nejoblíbenějším topným prvkem. Využití kapilárních rohoží pro zdravé a úsporné topení i klimatizaci je velmi široké. Kromě rodinných domů a bytových objektů je řešení naší společnosti Infraclima oblíbené také ve zdravotnických zařízeních, autosalonech či např.


Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator. Internetový obchod společnosti - vše pro elektrické vytápění - topné rohože ECOFLOOR, topné folie. Podlahové topení dnes považujeme za moderní řešení vytápění domů, bytů,.


Projekty akumulačního a přímotopného elektrického vytápění , dodávky podlahového a stěnového el. Nejekonomičtější vytápění pro váš nízkoenergetický dům. V našem obchodě výhodně nakoupíte topné rohože , topné kabely, topné fólie a vhodnou regulaci.


Dobrý den, začal jsem na chalupě dělat podlahové a stěnové teplovodní vytápění, a to vlastními silami. Pořídil jsem kapilární rohože a instaloval je na stěnu. Až dodatečně mě však napadl problém, protože si nejsem jistý, jestli omítka vydrží tepelnou zátěž.


Teplá dlažba v koupelně je téměř standardem, plošné vytápění celého domu bez rušivých otopných těles již není výjimkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky