čtvrtek 26. října 2017

Využití vody

Vody je tedy pro naše využití teoreticky dost a dost. Věc má však jeden háček. Ani srážky, rychlost výparu, zásoby podzemní vody ani odtok nejsou rozprostřeny na Zemi rovnoměrně.


Tato nerovnoměrnost je hlavní příčinou obav o dostatek pitné či užitkové vody pro člověka. Díky vysokým srážkám má například každý.

V některých evropských zemích je již využití odpadních vod v zemědělství značným přínosem pro vodní hospodářství. Celková spotřeba vody v ČR je tisíc litrů vody na osobu za rok. Na Kanárských ostrovech pokrývá. BREF dokumenty, a hledají maximální úspory ve využití vody. Snaha průmyslových podniků má ovšem přesah i do vodohospodářství, které se se snižováním spotřeby vody v průmyslu dostává do situace, kterou je rovněž nutné řešit.


O tomto problému se budeme zmiňovat v dalších článcích. Dešťová voda – sběr, uchování a využití dešťové vody. Proč podzemní plastové nádrže?

Přes veškeré vody na naší planetě, což představuje miliardy kubických kilometrů vody , je slaná voda, tedy voda pro běžné použití lidské společnosti nepoužitelná. Převažujícím způsobem využití vodní energie se později stala výroba elektřiny. Velký podíl celkové produkce elektřiny vykazují vodní elektrárny např.


Norsku (9 ), Švýcarsku nebo v Kanadě. Tepelné znečištění způsobuje využití vody jako chladicí směsi v elektrárnách a průmyslových provozech. Zvýšená teplota vody způsobuje pokles hladiny kyslíku (což může zabíjet ryby) a ovlivňuje ekosystém. Městské odpady mohou zvýšit teplotu v povrchových vodách. Takováto slaná voda mrzne v průměru až při teplotě -°C.


Máte poloprázdnou pokladničku? Nemůže to být tím, že v ní máte dírku a peníze Vám z ní, obrazně řečeno, tečou do kanálu? Nemusíte být daleko od pravdy. Dotace se týkají především podzemních akumulačních nádrží s příslušenstvím pro využití dešťové vody na zálivku a splachování toalet, praní prádla a běžnou údržbu.


Z dešťové vody lze případné mechanické nečistoty odstranit filtrací umístěnou na výtlaku čerpadla. Při využití a čerpání dešťové vody lze použít níže popsaná řešení. Po kliknutí na modře zbarvený text se Vám otevře naše nabídka daného zařízení.


Využití upravené vody jako vody užitkové na splachování toalet v rodinném domě a na zálivku zahrady např.

Využití přečištěné odpadní vody s možným použitím srážkové vody Nabízíme individuální řešení pro všechny systémy využívající dešťové a odpadní vody. Posudky zpracováváme na přesně míru nebo v obecné formě v případě, že jste se pro konkrétní systém ještě nerozhodli Akumulace srážkové vody pro zálivku zahrady - pouze stávající domyAkumulace. Průměrná denní spotřeba vody je asi gramů na kilogram hmotnosti. Například muž s hmotností kg by měl denně přijmout 2-litru vody.


Jak spočítat denní spotřebu vody již víte, v článku retenční nádrže na dešťovou vodu a jejich velikost se dočtete, jak správně zvolit velikost zásobníku na dešťovou vodu. Nádrž na dešťovou vodu je vybavena ponorným čerpadlem, využití vody na zahradě je tak tedy prakticky neomezené. Zavést systém využití šedých vod v budovách je vhodné nejen u budov nově vznikajících, ale také při rekonstrukci budov.


Je však nutné spočítat si rentabilitu využití šedé vody v rámci konkrétní budovy. Dotace pro vlastníky či stavebníky rodinných a bytových domů na využití srážkové a odpadní vody v domácnosti i na zahradě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky