pátek 27. října 2017

Malá kogenerační jednotka cena

Pokud nebude využito veškeré vyrobené teplo, nebude zelený bonus přiznán pro celkové množství vyrobené elektřiny, nebo se může stát, že nebude splněna podmínka úspory primární energie a bonus nebude vůbec přiznán. Návrh velikosti kogenerační jednotky se tedy řídí především podle možností využití tepla. Hotely a penziony jsou typickými místy, která profitují z nasazení kogenerace. Jsou to objekty, které využívají elektřinu i teplo především pro vlastní potřebu.


Kogenerační jednotky zde mohou zároveň sloužit jako nouzové zdroje elektřiny.

Zabýváme se vývojem, výrobou, provozem a servisem kogeneračních jednotek. Výroba tepla a elektrické energie v jednom zařízení. Společnost Viessman pořádala tiskovou koferenci k uvedení nového produktu – mikrokogenerační jednotky Vitotwin 300-W. Marek Bezouška z týmu Viessmann na začátek uvedl, že požadavky na tepelnou techniku nebyly nikdy tak rozdílné jako dnes. Vysoká účinnost a nízké servisní náklady zajišťují rychlou návratnost investice.


Jeho jádrem je kogenerační jednotka nové generace – spalovací motor s generátorem, který ze zemního plynu vyrábí teplo a elektrickou energii s vysokou účinností (cca ). Motor pohání generátor, který vyrábí elektrickou energii.

Vodní chlazení motoru je zdrojem pro vytápění a přípravu teplé vody. Kogeneračná jednotka (KGJ) engul, ktorej základ tvorí zdrojový agregát a tepelný blok, je ideálnou voľbou pre kombinovanú výrobu elektrickej a tepelnej energie (KVET). V kogeneračných jednotkách sú zabudované osvedčené základné komponenty: spaľovacie plynové motory a synchrónne generátory od výrobcov svetových značiek. Nejmenší kogenerační jednotkou na českém trhu je nová jednotka řady Micro o elektrickém výkonu kW, jejíž prodej firma TEDOM plánuje zahájit v průběhu letošního března. Jako zdroj tepla a elektrické energie má nalézt uplatnění zejména v malých provozovnách a penzionech.


Kogenerace je způsob výroby elektřiny, při němž se využívá i teplo, které se uvolňuje do okolí. Tím se dosahuje velmi vysoké účinnosti využití energie v palivu. Zároveň se minimalizují ztráty, ke kterým dochází při tradiční výrobě elektrické energie.


Německá cena za trvale udržitelný rozvoj za vedení značky v souladu s aspekty trvale udržitelného rozvoje. Příspěvek se zabývá určením vhodných oblastí využití malých kogeneračních jednotek do výkonu desítek kW využívajících fosilní paliva i obnovitelné zdroje energie v komunální a průmyslové sféře. Analyzuje výhody a nevýhody kogeneračních jednotek na bázi spalovacích motorů, plynových turbin.


Malá kogenerační jednotka. KOGENERAČNÍ JEDNOTKY Přehled vyráběných typů TEDOM KOGENERACE TEDOM a. Mikrokogenerační jednotky Mikrokogenerační jednotky jsou systémy pro společnou výrobu elektřiny a tepla. Princip mikrokogeneračních jednotek spočívá ve vysoce efektivní výrobě elektrické energie, při které současně vzniká využitelné teplo.


Oproti klasickým elektrárnám, ve kterých je teplo vzniklé při výrobě elektrické energie vypouštěno do okolí, využívá kogenerační jednotka teplo k vytápění.

Princip trigenerace je kombinovaná výroba elektřiny, tepla a chladu, technologicky se pak jedná o spojení kogenerační jednotky s absorpční chladicí jednotkou. Kombinovaná výroba elektřiny a tepla pro vytápění a ohřev vody umožňuje energetickou soběstačnost. Díky přímé spotřebě tepla a elektřiny z vyrobené energie mají kogenerační jednotky dvojnásobnou účinnosti oproti oddělené výrobě a jsou ekologicky šetrné. Navrhujeme řešení na míru pro. Již při uvádění do provozu bylo jasné, že kogenerační jednotka sice ušetří na nákladech za energie, zároveň je ale velmi náročná na údržbu, částky se pohybují v řádech milionů.


Z ročního provozu nyní vyplynulo, že systém provozování není vyvážený. Systém netvoří finanční rezervu na budoucí. Jedná se o lokální nezávislý zdroj energie.


Palivem je nejčastěji zemní plyn. Tímto se řídicí systém snaží produkovat jen tolik tepla, aby se jednotka nepřehřívala a mohla zůstat nadále v provozu do té doby, než teploty vody dosáhnou kritických hodnot (pokud tento stav trvá déle, jednotka se přepne do „letního režimu“ a palivový článek se vypíná). Po obnovení odběru tepla se jednotka.


Ponúkame zariadenia, ktoré slúži ako výmenník vzduchu, čerstvý vzduch je vháňaný dovnútra a skrze sústavu kanálikov je ohrievaný vzduchom vychádzajúcim von.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky