pátek 13. října 2017

Odvod spalin plynového kotle

Odvod spalin plynového kotle

Komíny a kouřovody musí být navrženy a provedeny tak, aby za všech provozních podmínek připojených spotřebičů paliv byl zajištěn bezpečný odvod a rozptyl spalin do volného ovzduší, aby nenastalo jejich hromadění, nebyly překročeny emisní limity stanovené jiným právním předpisem vztažené k předmětnému zdroji. Odkouření plynových kotlů je řešeno dvěma způsoby. Jeden způsob je odvod spalin klasickým komínem, který je jediným řešením pro komínové kotle. Vyústění odtahu spalin vodorovně skrze obvodovou stěnu je obvykle jednoduchým, uživatelsky nenáročným, finančně výhodným a technicky bezproblémovým řešením, které je v Evropě standardně používáno jak u novostaveb, tak při rekonstrukcích objektů nebo výměnách spotřebičů. Mám odvod spalin 80mm potrubím zasekaným ve stěně domu.


Ale je vedeno v 110mm odpadní trubce. Během provozu kondenzačního plynového kotle se využívá spalné teplo ze spalin , které by jinak odcházelo nevyužité. Odtah spalin z kotla bude vedeny cez stenu smerom von, nie cez strechu. Mohli by ste mi prosim poslat cenovu ponuku?


Vyčištění a zkontrolování plynového kotle dělám také každý rok, i když jsem předloni vynechala. Takže kotel bude topit lépe a úsporněji. Letos mám nového pána a jsem mile překvapena, jak kotel dobře topí. Změnou otáček ventilátoru lze měnit výkon kotle v rozsahu 25–1 , změnou průtoku se mění i průtok plynu při zachování minimálních emisí škodlivin. Odvod spalin a přívod spalovacího vzduchu.


Důležité je optimálně vyřešit odvod spalin a přívod spalovacího vzduchu. Kotel s tlakovým ventilátorem spalovacího. Kontroly a revize spalinových cest. Pri prechode plochou strechou počítajte s otvorom na spalinovod už pri stavbe strechy.


Treba si dať pozor na zatekanie do strechy – hrdlo na zasunutie spalinovej rúry sa musí dokonale utesniť. Každý kotel na plynná paliva ( mimo kotlů s atmosférickými hořáky s přerušovačem tahu ) musí mít odvod spalin napojený do samostatného komínového průduchu. V následujících řádcích je shrnuto několik základních informací o kotlích, které by vám mohly pomoci vybrat si kotel odpovídající potřebám vytápění vašeho rodinného domu. Existují varianty s odkouřením do komína, kdy spaliny automaticky odcházejí do komínové šachty, která musí být speciálně vyvložkována a schválena.


Odvod spalin plynového kotle

Druhou variantou jsou plynové kotle s nuceným odtahem. Plynové kotle s ohledem na odvod spalin dělíme do dvou kategorií. V tomto případě jde o takzvaný turbo. Zplodiny jsou odváděny samostatnou trubkou.


Trubka od kotle prochází půdním prostrrem a je přes střešní průchodku vyústěna na střeše domu. Tuto revizi potřebujeme ke lolaudačnímu řízení týkajícího se půdní vestavby. Kotle jsou určeny jen pro spalování zemního plynu a odvod spalin lze provést pouze do komína, což může být někdy trochu limitující.


Na druhou stranu to vyváží vysoká účinnost, hospodárný provoz i vysoká kvalita použitých prvků i materiálů. Majitelé mohou využít i tříletou záruku. V přízemí u dvoupatrového domu majitel bytu vyvedl pod oknem odtah zplodin z plynového kotle - topení, To co odchází ven je rozptýleno pod další okna,nedá se větrat neb to jde do našich dalších bytů. Viděl jsem, že u těchto kotlů je to vetšinou vyvedeno nad střechu domu.


U malých plynových kamen je to vyvedeno normálně ze zdi, neb zplodiny nejsou tak veliké. Dobrý den, již výměnou starého kotle za nový uspoříte. Nové kotle mají lepší účinnost. Cena kondenzačního kotle je ovšem vyšší. Nejlépe vám poradí odborná topenářská firma přímo u Vás doma, kde stav.


Nemáte někdo odvod spalin plynového kondenzačního řešený trubkou zasekanou ve zdi (místo v komínu) a vyvedený nad střechu? Nejde mi o turbo přes zeď, ale ze sklepa zdí nahoru přes střechu. Může docházet k únikům spalin z kouřovodu nebo šíření zápachu z kanalizace do kotelny nebo místnosti s kotlem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky