pátek 13. října 2017

Převod m3 na kwh plyn

Wh (kiloWatthodina), resp. Online kalkulačka provádí převod spotřeby plynu mezi m, které lze odečíst z plynoměru a kWh a MWh, v nichž je spotřeba uvedena na faktuře. Online kalkulačka vykonáva prevod spotreby plynu medzi m, ktoré možno odčítať z plynomeru, a kWh a MWh, v ktorých je spotreba uvedená na faktúre. Spotreba plynu Na faktúre však dodávateľ spotrebu a cenu plynu udáva pomocou kilowatthodín ( kWh ), prípadne megawatthodín (MWh), čo sú jednotky energie. Platí tedy, že m= 1kWh.


Pokud tedy znáte svou spotřebu plynu v metrech krychlových, můžete si spočítat i počet kWh , které vám za plyn naúčtuje plynárna.

Všechny plynárenské společnosti v ČR začaly účtovat dodávky plynu v kWh od 1. Kilowatthodiny jsou objektivnější. Zemní plyn je dodáván z různých zdrojů a jeho kvalita není vždy stejná. Spálením m³ zemního plynu ze dvou různých. Podle toho se jeho spotřeba vyjadřuje v m³, kWh , MWh, případně někde můžeme nalézt vyjádření v GJ.


Co tyto jednotky představují a jaký je mezi nimi převodní systém? Jak převézt m³ na kWh ? Přepočet naměřeného objemu plynu ( m ) na energetické jednotky ( kWh ) je upraven ve vyhlášce č. Na Vysočině bydlí manželský pár, jemuž zemní plyn slouží pro vaření a ohřev vody.

Obě jednotky udávají rozsah vaší celkové spotřeby. Na plynoměru se však zobrazuje v množství (objemu) m, zatímco na faktuře vám pak dodavatel spotřebu vyúčtuje v jednotkách energie (týkajících se skutečně spotřebovaného tepla) - v kWh , popř. Naštěstí není vůbec těžké si tyto rozdílné veličiny přepočítat. Stačí vám k tomu jednoduchý vzoreček. Pro přesnější odhad nám prosím označte společnost, od které odebíráte plyn nyní.


Z čeho se skládá faktura, přepočet z MWh na m3. Také cena m(kubíku) plynu proto znamená. Spotřebované množství plynu se totiž měří právě v kubíkách ( m), nicméně dodavatelé plynu si neúčtují plyn v m, ale faktury odběratelům zasílají s hodnotami převedenými na kWh. Potřebné teplo poté vyčíslíte v Joulech, čímž získáte potřebné množství tepla.


Pro přepočet se používá koeficient m= 1kWh. Pro příklad můžeme využít objem 1m, jehož převod na kWh dostaneme. Nameraná spotreba plynu. Priemerné spaľovacie teplo objemové.


Zemný plyn , ktorý je odoberaný z distribučnej siete ( na varenie, na kúrenie, pre priemysel). Převod kWh na Jouly je dán. Plynárny totiž účtují plyn v kilowatthodinách, ale na plynoměrech je spotřeba měřená v metrech krychlových.


Zadejte prosím jeden z. Plyn , který je běžně spotřebováván v domácnostech, je počítán v m3. Lidově se tato měrná jednotka nazývá kubíkem.

Na základě pohledu na elektroměr přesně konkrétní odběratel uvidí, kolik kubických metrů spotřeboval a jaká bude cena plynu za konkrétní. Zadajte názov obce alebo jeho časť a potom potvrďte výber zo zoznamu. Kalkulačka na prepočet m3. Hodnotu nájdete na svo.


Z jednoho kg propan-butanu získáte max.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky