pátek 27. prosince 2019

Plechové žebrové radiátory výkon

Znáte potřebný výkon který musíte do domu dostat. Každý výrobce radiátorů uvádí tepelné výkony dle použitého teplotního spádu. Dále znáte energetickou spotřebu jednotlivých místností. Těmto spotřebám přiřadíte radiátory příslušných výkonů.


V naší nabídce najdete kvalitní radiátory deskové, koupelnové a žebrové různých provedení a barev, včetně ručních a termostatických hlavic, ventilů a šroubení. Ocelové trubkové článkové radiátory jsou nejoblíbenějšími otopnými tělesy pro vytápění místností, kde je kladen důraz na výkon , klasický a zároveň elegantní design.

Mají velmi dobré rozdělení přenosu tepla. Cca zářením, cca cirkulací vzduchu. Ocelové radiátory mají dlouhou životnost a dobrou vodivost.


Informační oznámení dle §ZOET: Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Litinové žebrové radiátory , neboli litinové článkové radiátory jsou na našem trhu nejdelším účastníkem. V rámci výrobního procesu a jejich konstrukce se tyto radiátory nechají uzpůsobit dle potřeby na jednotlivý počet požadovaných litinových článků a to dodatečným přidáním, nebo jejich odebráním.


Jejich odhadovaná životnost je - let. Vysoký výkon , stylový design a precizní zpracování.

Domů radiátory a podlahové topení - plechové článkové radiátory. Obě varianty využitého materiálu jsou srovnatelně energeticky náročné, trochu odlišně však pracují s teplem. Stejně tak rychle však tento dojem zmizí, pokud radiátor vypnete. Litinový radiátor se vyznačuje dlouhou tepelnou setrvačností při předávání tepla do okolí. Hlavním představitel těchto radiátorů na našem trhu jsou radiátory viadrus známé jako radiátor viadru, kalor.


Verze Vertical je určena pro svislé uchycení na zeď. Nevýhodou žebrových radiátorů jsou jejich větší rozměry oproti deskovým radiátorům. Na druhou stranu mají perfektní výhřevnost a dlouhou životnost díky absenci možné koroze. Dnes se jedná již o zastaralý typ radiátoru. Vyskytoval se především v minulém století.


Jedná se především o žebrové radiátory , které byly z litiny. Tyto radiátory obsahují 3x více vody než radiátory deskové, v praxi to znamená, že se pomalu nahřívají, ale také pomalu ochlazují. Konzole na uchycení na zedˇ součástí. Pokud máte žebrové radiátory , lze jejich plochu bez problémů navýšit přidáním žeber.


Výměna nebo úprava radiátoru je většinou nenáročná a není třeba se obávat velkého nepořádku. Do místnosti můžeme samozřejmě doplnit i další radiátor. Kalkulačka vypočítá odhad potřebného výkonu radiátoru, který je zapotřebí pro danou velikost mísnosti.

Dnes je na trhu spousta nabídek radiatorů. Jak se v nich orientovat ? Radiátory mají různé ceny, různé provedení. Tyto mají tu nevýhodu, že cca za – let netěsní. Všichni jsou „nejlepší a cenově nejvýhodnější“.


Kooukněte se co nabízí plech. Dříve se používaly plechové žebrové radiátory. Design litiny se zastavil snad někdy v letech. Na mumí poskytnou větší výkon. Plecháče jsou taky lepší pro nízkoteplotní vytápění.


Sám mám doma plechové radiátory let a jsou jako nové. Konec litinových radiátorů se blíží stejně tak rychle, jako konec litinových kotlů. Litinové radiátory se oproti plechovým vyznačují především dlouhou trvanlivostí a značnými tepelnými úsporami, navíc je lze také vyrábět v různých barevných variantách a volitelným příslušenstvím.


Společnost VIADRUS vyrábí litinové radiátory jak v klasickém, tak i moderním designu tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky