pondělí 23. prosince 2019

Výchozí revize hromosvodu

Hromosvody zrealizované po 1. Termíny pro revize v rámci této normy stanovují dle zařazení objektu do příslušné bezpečnostní třídy objektu (hladiny ochrany objektu). Tato třída (hladina) se stanovuje už v návrhu a projektové dokumentaci. Revize a montáže hromosvodů v prostředí s nebezpečím výbuchu.


Jako například revize skladů, čerpacích stanic PHM a LPG, lakovny, chemické provozovny a jiné prostory s výbušnými kapalinami, plyny a prachy.

LPS Provádíme výchozí i pravidelné revize hromosvodových systémů, které jsou z hlediska funkce rozděleny na aktivní a pasivní. Aktivní jsou takové, které emitují na horních elektrodách těsně před samotným úderem sérii pulzů okolí hrotu jímací tyče. Jak jsem uvedl v nadpisu, chci se zamyslet pouze nad periodickými revizemi, protože zastávám pevný názor, že výchozí revize jsou nedílnou součástí realizace díla.


Myslím tím to, že revizní technik by měl být přítomen při realizaci a neměla by být uplatňována praxe, že někdo vytvoří dílo a po jeho dokončení si. Provádí se před uvedením soustavy hromosvodů do provozu. Pravidelné revize hromosvodu.


Svou roli zde také hraje prostředí ve kterém se revize elektroinstalace nebo hromosvodu provádí.

Ve složitějších se cena revize určí po předběžné prohlídce nebo domluvě. Ceny v tabulce jsou pouze orientační. V ceně elektrorevize je zahrnuto studie technické dokumentace, prohlídka zařízení, zkoušky a elektrická měření, vypracování revizní zprávy. Tato revize se provádí po nové montáži hromosvodu.


Tyto revize hromosvodu budete potřebovat například pro kolaudaci objektu. Dovolte, abych vám představil soukromou firmu LEDzone s. Konečná cena revize za revidovaný objekt nelze přesně stanovit, jelikož cena je ovlivňována několika aspekty. Cena se stanoví od stavu technické dokumentace k objektu (je-li nějaká), technického stavu elektroinstalace nebo hromosvodu (zejména při pravidelné revizi) a zda se jedná o revizi výchozí nebo pravidelnou apod. Periodická revize hromůsvodů- tato revize se provádí u většiny objektů po 4. Mimořádná revize - tato revize se provádní po úderech blesků do objektu, nebo po demontáží hromosvodů ohledně oprav, nebo jiného důvodu. PROVÁDÍM REVIZE HROMOSVODŮ.


Po odborné práci našich revizních techniků není nutné znovu zvát elektroinstalační firmu. Výchozí - po nové instalaci. Jiří Sluka možný vzor revizní zprávy pro kontrolu ochrany před bleskem dle nové normy.


Revize hromosvodů výchozí Revize hromosvodů výchozí Stavba nového domu obnáší mnoho zařizování. Nesmíte zapomenout zařídit mnoho nejrůznějších úkonů, které jsou potřebné provést ještě před obydlením daného domu.

Příkladem takové povinnosti je i revize hromosvodů výchozí. Ta je důležitá hned z několika. Kontrola ověří správnou funkci hromosvodu. Výsledkem kontroly je revizní zpráva. Vám profesionálně provedenou revizi hromosvodu.


Průběh revize hromosvodů přizpůsobíme Vašim potřebám. Zajistíme prohlídku objektu určeného pro revize hromosvodů v oblasti města Brno nebo jinde v Jihomoravském kraji v čase dohodnutém se zákazníkem a následné provedení revize systému ochrany objektu proti úderu blesku podle předloženého a zákazníkem schváleného harmonogramu. V případě zásahu do Vašeho objektu a případných škodách by Vám pojišťovna nemusela vyplatit způsobené škody v plné výši. Revizní zpráva je jedním z dokladů požadovaných při kolaudaci.


Pokud ale provozujete nějakou firmu, jsou pravidelné revize elektroinstalace pro vás povinné. Rozlišujeme revize výchozí , ty se provádí před zapojením elektrických rozvodů a spotřebičů do elektrické sítě nebo po montáži hromosvodu a revize pravidelné. Po provedení elektroinstalace vám revizní technik vystaví revizní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky