pondělí 25. prosince 2017

Roštěná maso

Ten recept je zásadně chybný ! Maso se po naklepání a naříznutí okrajů osolí, popepří a OBALÍ v hladké mouce. Potom se postupně osmahne do červena nejlépe na sádle v litinovém kastrolu za stálého odškrabávání připečené mouky. Potom maso i odškrabanou mouku vyjmeme a dáme stranou.


Pravá hovězí roštěná je tak výrazné maso , že je škoda ji vylepšovat cibulí nebo hořčicí. To, co je tu uvedeno, připomíná španělské ptáčky na smetaně, navíc roštěnka dušená minut, bude chutnat jako hadr.

Bramborový knedlík tu nechutnost jen korunuje. Vídeňská roštěná se vyznačuje především vídeňskou cibulkou, čili cibulí rozebranou na kolečka a usmaženou dokřupava. Protože si ji zaslouží i jiné maso , třeba krkovice dušená na pivě, přikládám výrobu této geniální a přitom snadné cibulové záležitosti jako samostatný recept.


Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Hned jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule a smažíme do zlatova. Poté vložíme osolené a řádně opepřené maso , které necháme orestovat tak, že již v hrnci zbyde jen tuk ze špeku, žádná voda z masa a. Dělí se na dvě části – vysoká roštěná se nachází v přední části řezu a nízká roštěná v zadní.


Hovězí roštěná neboli roštěnec se nachází ve hřbetní oblasti a řadí se k hovězímu zadnímu. Ron Mason was born the son of Harvey Mason, a salesman, and Agnes Mackay Mason, an elementary school teacher.

Maso je porcované na trojnásobnou sílu a váhu (až 5g) klasického „ribeye“ roštěnce (2g), čímž je vyšší a díky hojnému lojovému okraji i tučnější (obvykle porcované bez kosti). Důležitý je věk zvířete, pokud chcete ochutnat Entrecote špičkové kvality, zvíře nesmí být ani příliš mladé, ale ani moc staré. Vyberte si recept na roštěná a připravte si chutný a výjimečný roštěná pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší roštěná ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně roštěná. V kastrolu na části rozpáleného sádla opékejte zprudka maso asi minutu po každé straně dozlatova.


Přidejte zbylý tuk, do hrnce vsypte cibuli a opékejte ji asi minut až do tmavě hnědé barvy. Vložte maso zpět a zalijte studenou vodou tak, aby bylo potopené. Roštěnky vyjměte a dejte stranou. Na malém plameni zvolna. Maso je hotové, když má v jádru °C – trvá to – hodin.


Teploměr zapichujte do stejného místa, aby neunikalo zbytečně moc šťávy. Hotový roštěnec vyndejte z trouby a nechte – minut odpočívat. Nakrájejte na jednotlivé steaky, anebo seřízněte kost a pokrájejte maso na kostičky. Na kosti ale nezapomeňte a. Maso od dobře vykrmených zvířat je tedy křehčí než maso od zvířat hubenějších.


Hovězím masem v užším slova smyslu se myslí příčně pruhovaná svalovina, k ní přiléhající tkáně (kosti, tuková tkáň, pojivo, a to včetně nervové tkáně a krevních a mízních cév). Sváteční roštěná od maminky.

Recept na nedělní obě který provoní celou kuchyni a připomene vám mládí, navíc kromě masa budete potřebovat jen pár surovin, které obvykle míváte doma. Víte, že hovězí maso patří ke zdravému životnímu stylu? Jak se mění barva masa s věkem zvířete? Které hovězí je zadní a které přední? Proč si vybrat na guláš kližku a proč kýtu?


Odpovědi nejen na tyto otázky přináší článek Hovězí maso – druhý díl seriálu o mase, hlavním dělení a vhodném použití jednotlivých částí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky