úterý 12. prosince 2017

Jaký plynový kotel s ohřevem vody

V současné době je asi nejlepší volbou kondenzační plynový kotel. Ten má totiž daleko vyšší účinnost nežli klasický kotel , neboť k ohřevu užitkové vody využívá i spaliny, které by jinak odcházely bez využití do komína. Díky principu kondenzace se zvyšuje účinnost kotle až o několik desítek procent. Dále dokáže také efektivně vytápět, rozsah teploty OV činí – stupňů Celsia.


Model využívá deskový výměník a disponuje plynulou modulací výkonu. Jaký plynový kotel s ohřevem vody V případě, že požadujete ohřev vody plynovým kotlem, máte možnost vybrat kotle s průtokovým ohřevem vody , kotle s věstavěným zásobníkem.

Tuto tepelnou ztrátu by tedy měl Váš plynový kotel pokrýt. Plynový kotel může sloužit nejen k vytápění, ale i na přípravu teplé vody , jde o tzv. Sestává z turbo provedení, má plynulou modulaci výkonu i automatické zapalování. Pěkný vzhled a kompaktní rozměry z něj dělají favorita mezi dalšími modely této třídy.


Protherm Panther KOV v. Potěší vás tichým provozem i při maximálním výkonu, nízkou pořizovací cenou a malou hmotností. Díky použití těchto kotlů v interiéru koupelen nebo jiných částech bytu došlo také k velkému pokroku v designu těchto zařízení. Potřebujete poradit s výběrem plynového.

S průtokovým ohřevem vody Varianta kondenzačního kotle s průtokovým ohřevem TV šetří díky svým malým rozměrům místo a je vhodná zejména pro menší bytové jednotky. V tomto případě máte k dispozici dostatečné množství TV na více odběrných místech nikoliv však současně. Navíc má velmi malé rozměry, takže se hodí i do bytů a nepříliš prostorných. Třetí otázka je, zda tento plynový kotel potřebujete pouze na vytápění objektu, případně i na ohřev teplé užitkové vody TUV. Z tohoto hlediska kotle rozdělujeme na plynové kotle topné (slouží pouze k vytápění) a kotle s výrobou teplé užitkové vody TUV, přičemž ohřev vody může probíhat tzv.


V této kategorii naleznete plynové kotle Junkers, které v sobě kombinují kotel pro vytápění a ohřev užitkové vody nazývané kombinovaný kotel. Vybrat si můžete kotle Junkers s průtokovým ohřevem nebo s ohřevem vody pomocí bojleru. Bojler neboli nepřímoohřívaný zásobník vody může být umístěn mimo kotel , tzv. Kondenzační kotle Junkers s ohřevem vody. Jejich konstrukce umožňuje využít to teplo, které u klasických kotlů odchází bez užitku ve spalinách.


V této nabídce naleznete kotle kombinované s průtokovým ohřevem vody. Voda je zde připravována v okamžiku jejího odběru. Závěsné plynové kombinované kotle s průtokovým ohřevem vody. Závěsný plynový kotel pro vytápění a ohřev teplé vody na zemní plyn a propan. Nevýhodou je omezený průtok, který se projeví při odběru vody z více odběrných míst současně.


Kotel s průtokovým ohřevem vody - nepřetržitá dodávka vody v každém okamžiku je zajištěna tím, že kotel rovnou ohřívá protékající vodu a nevytváří žádnou zásobu připravené vody jako je tomu u bojlerů. Ohřev vody se děje pomocí tzv. Výhodou tohoto řešení ohřevu teplé vody je nízká pořizovací cena kotle a odpadá nutnost pořízení.

Moderní ovládání přes displej, elegantní design a dostatečná zásoba teplé vody z něho činí komfortní řešení pro rodinné domy a početnější domácnosti s vyšší spotřebou užitkové vody. Vaši kotelnu zaměříme, naceníme, pomůžeme s výběrem nového kotle, popřípadě vyřídíme dotaci. Starý kotel demontujeme, nový nainstalujeme a naučíme vás s ním zacházet.


U plynových kotlů s průtokovým ohřevem vody potřeba vlastního jističe odpadá, na průtokový ohřev je plně využíván zemní plyn. Po otočení kohoutku se kotel automaticky sepne a hořák pod výměníkem spustí na plný výkon. Teplou vodu máte kdykoliv k dispozici. Chtěl bych se zeptat, zda někdo máte s tímto zkušenosti, potřeboval bych poradit, na co při výběru kotle koukat, na co si dát pozor, jakou volit značku, zda je lepší stacionární nebo závěsný? Předem děkuji za všechny názory.


Dobrý den, v létě budu muset vyměnit již let starý plynový kotel Vailant z důvodu již špatného stavu. Plynové kotle s možností externího ohřevu TUV. Dům je řadový z konce 80. Jedná se o závěsný kombinovaný kotel s ohřevem teplé vody.


Kombinované kondenzační kotle THERM s vestavěným zásobníkem zajišťují vytápění topného systému, a navíc fungují jako zdroj teplé vody , která je shromažďována v menším zásobníku, integrovaném přímo pod opláštěním plynového kondenzačního kotle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky