středa 27. prosince 2017

Nibe hlučnost

This feature is not available right now. Please try again later. Vývoj motorkáře- Majkl erbos. Pro srovnání je na začátku videa krátký záběr na ulici v obci. Hlučnost tepelných čerpadel NIBE Všichni zájemci o tepelná čerpadla se oprávněně zajímají o hlučnost tepelných čerpadel při jejich provozu.


Tepelná čerpadla jsou každý den v provozu po celé hodiny.

Stavíme se sousedem novostavby, on má umístěnou zev. TČ Nibe AMS 10-směrem ke mě, vzdálenost metrů. Na této straně mám v přízemí garáž, ale v patře nad ní ložnici s franc. Sice znám parametrovou hlučnost z letáku Nibe , ale z toho poznám pr jak moc bude TČ slyšet.


Rekuperace zabraňuje tepleným ztrátám při větrání a zajišťuje v objektu zdravé a příjemné prostředí. Rekuperační jednotky zajišťují předání tepla mezi vzduchem odváděným z objektu a čerstvým vzduchem přiváděným zvenčí do objektu. Při požadavku na velký topný výkon je možné řídit až tepelných čerpadel v kaskádě. Nejprodávanější tepelná čerpadla.


NIBE se stane důležitou součástí vašeho domova.

NIBE a více než třicet let zkušeností vám zajistí vysoce úsporné vytápění, ohřev vody, větrání či chlazení s maximálním ohledem na životní prostředí. Její hlučnost je srovnatelná s tikotem nástěnných hodin. Velice hodně diskutovaná je hlučnost tepelných čerpadel. Hladiny hluku renomovaní výrobci udávají pro různé vzdálenosti od zařízení. Je-li instalace odborně provedená, nemusíte se ani vy a ani vaši sousedi obávat hluku.


Jako výhradní dovozci a garanti tepelných čerpadel NIBE jsme u jednoho z našich zákazníků provedli kontrolu po jednom roce provozu tepelného čerpadla vzduch-voda, abychom porovnali, jaká je praktická úspora energie u čerpadel tohoto typu. Právě kvůli tomuto efektu si naši zákazníci tepelná čerpadla pořizují. Přihlásit mě automaticky při každé návštěvě Nedoporučuje se, pokud sdíl. Panasonic, Viessmann, Nibe jsou zavádějící a směřující, tam o co této firmě. I když se prospekty dodavatelů tepelných čerpadel hemží přívlastky tiché, nejtišší apod.


Protože jsme domácnost náročná na bezhlučný chod (např. v domácím PC nemáme téměř žádný větrák atp.), mám obavu o hlučnost tohoto systému. Výrobci udávají hlučnost např. Za tepelná čerpadla NIBE hovoří fakta: Švédská tepelná čerpadla se vyrábí již více než let NIBE vyrobí ročně přes 50. Ano ,ochranu proti cyklování má Nibe nastavenu tak že nejkratší doba mezi dvěma zapnutími kompresoru je z továrny nastavena na minut a dá se nastavit až na minut tzn Nibe zapne max 1-3x za hodinu a DeDietrich má asi nastaveno minut mezi zapnutími proto startuje až 10x za hodinu.


Ptal jsem se několika montážních firem a. Zkusím Vám nahrát hlučnost při 25Hz, 55Hz a 85Hz (minimální, jmenovité a maximální frkvenci). Bohužel nemám profesionální hlukoměr, proto to bude natočeno mikrofonem v mobilu, obecně bych ale věřil datům uvedeným v příručce k TČ. Subjektivně je hluk ventilátoru minimální. Dominantní je hlučnost komprosoru v.

Dobrý den, máte někdo zkušenost s hlučností tohoto TČ? Ptám se hlavně kvůli umístění venkovní jednotky. V obou případech bude připojena vnitřní jednotka se zásobníkem TUV ( NIBE ACVM 2litrů a HYDROBOX 2litrů). Kromě rozdílných záručních podmínek, které jsou výrazně ve prospěch ACOND nedokážu objektivně vyhodnotit pro co se rozhodnout. Cenové relace jsou podobné.


Určitě mě zajímá hlučnost , ale ta není. NIBE nabízí široký výběr příslušenství a kompletních vnitřních modulů ( NIBE VVM 31 VVM32 VVM 500). NIBE LWSE je ve své třídě dokonce. Evropská značka kvality Q. Orientace na trhu s tepelnými čerpadly je díky obrovské nabídce mimořádně obtížná.


Bohužel zde existuje i velmi velké riziko, že při výběru tepelného čerpadla narazíte na nekvalitní výrobek s vysokou spotřebou elektřiny, nebo na nesolidního dodavatele.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky