úterý 19. prosince 2017

Dotykový mobil spadl do vody

Ve videu ale najdete pár tipů, jak zachránit utopený mobil alespoň do té míry, že z něj vytáhnete důležitá data a fotky. Když budete mít ještě více štěstí, bude fungovat dál, ale život jste mu zkrátili docela určitě. Na prvom mieste je určite vaša reakčná doba s akou dokážete zasiahnuť.


Jednoducho, čím rýchlejšie smartfón z tekutiny vytiahnete, tým je šanca na jeho záchranu väčšia. Po vytiahnutí mobil rozhodne pevne neuchopte respektíve nestláčajte.

Tekutina by sa mohla vplyvom tlaku dostať ešte hlbšie do zariadenia. Mobil mi spadl do vody. Mám huawei plite mini, nový. Vypnula jsem ho, vyfénovala a pak sem ho dala do misky s rýží.


V dnešnej ponuke výrobcov smartfónov existuje veľké množstvo najrôznejších modelov. Niektoré dokonca ponúkajú aj odolnosť voči vode. Motorola po rokoch priniesla top smartfón.

Pokud vám telefon spadl do louže nebo do záchodu, je to jasné (pozor, že ani ochrana IPnemusí být vždy 1). K tomu by sice mělo docházet minimálně – hlavně u vodotěsných telefonů. Někdy se doporučuje i použít izopropylalkohol. Ten však nesmí přijít do kontaktu s displejem zařízení, proto je vhodné ho použít na očištění kontaktů jen v případě, že jste schopni mobil rozebrat.


Pokud Vám telefon spadl do slané vody , pak je nutné telefon opláchnout. Slaná voda by totiž zkorodovala a tím by naprosto zničila vnitřek telefonu. Stejná situace nastává, pokud Vám mobil spadl do vody s jiným materiálem nebo částicemi, a to třeba i pokud Vám spadl do špinavého záchodu. Připravte se, přijde dávka babičkovské moudrosti aplikované do moderního světa.


Nerozebíratelný mobil spadl do vody - co s tím už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Jak vysušit utopený mobil ? This feature is not available right now.


Please try again later. Ahoj,pred tydny mi spadl mobil do vody ,rychle jsem ho vytahla a on fungoval tak jsem ho nechala doma,ale po minutach se vypl a nesel zapnout. To, že se ti nechce sis měl říct, že jsi ho hodil do vody bud jdi do servisu a nebo si kup nový nevím co jako čekáš za jinou radu.


Ale telefon nereaguje nevíte kolik by mohla stát oprava?

Pokud jste měli telefon v nějakém obalu, neváhejte s jeho vytažením. V krytech se totiž často drží voda, a pokud by do něj dokonce nasákla, může způsobit ještě pěknou paseku. Pár základních informací o tom, jak dát telefonu první pomoc, bychom tedy měli.


Jakmile telefon spadne do vody vytáhněte jej co nejdříve. Jestliže byl však telefon pod vodou déle či jeví jasné. Vysušte povrch telefonu savým hadrem nebo papírovou utěrkou. Vezměte rýži, skutečně je lepší ta neuvařená, a nasypte ji do sáčku nebo do misky.


Odolné mobilní telefony přežijí pády na zem i extrémní teploty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky