čtvrtek 14. prosince 2017

Hromosvod norma

Dále uvádí souhrn řad norem pro ochranu před bleskem, kde jsou vysvětleny postupy a zásady ochrany, na nichž jsou stavěny další části. Ten jako první postavil hromosvod s pevným uzemněním. Od této doby se vývojem dospělo k dnešnímu řešení ochrany před bleskem.


K zajištění účelné a účinné ochrany vznikly předpisy - normy, které stanovují podmínky správného řešení hromosvodu a jeho součástí. V ČR vznikla první norma v r.

Hromosvod – kombinace materiálů a normy. Zřizuje se zejména z důvodů ochrany objektů, kde by výboj blesku mohl ohrozit zdraví a způsobit škody na majetku. Autonehodu často nemůžete ovlivnit, ale hromosvod ano.


I když vám pojišťovna nějakou škodu uhradí, tak je to přeci jen malá záplata. Na druhou stranu, když už se pro hromosvod rozhodnete, tak dbejte na jeho správnou funkci a revizi, protože špatně nainstalovaný nebo poškozený hromosvod je snad tou nejhorší variantou. Instaluje se zejména v objektech nebo přímo na nich, kde by blesk mohl poškodit nejen majetek, ale zejména zdraví okolních lidí.


A norma určuje i to, jak často se musí provádět revize a kdo ji může provádět.

Odborník za odborníkem. Především musí revizi dělat licencovaný odborník. Pokud byl už hromosvod revidovaný dříve, je nutné uká. Právě při studiu těchto no­vých norem jsem došel k poznání, že jako re­vizní technik nebudu mít vůbec jednoduchou pozici při.


LET HROMOSVODU V MALOSTRANSKÉ BESEDĚ - 25. Milí přátelé, koncem listopadu to bude let, co jsem ráno před vyučováním v šatně 7. B na ZŠ Horáčkova založil HROMOSVOD. Franklina lidé vždy přemýšleli o tom, jak vyvinout jednodušší hromosvod a ten pak prodávat. Vím, že existuje nová norma , ale nevím, jaký je hlavní rozdíl mezi oběma normami. Jen taková poznámka pokud váš rodinný domek není jednopodlažní s obvodem do 40m tak musí mít již let minimálně svody na protilehlých stranách, tudíž svod je blbě i podle let staré a dnes již neplatné normy.


Používá se postup dle francouzské normy. Bylo ovšem zaznamenáno několik případů kdy tento systém ochrany selhal. I přes kvalitně nainstalovaný hromosvod může dojít uvnitř domu ke zkratu,. Jako každé jiné elektrické zařízení je potřeba i na hromosvodech provádět dle příslušných norem pravidelné revize a kontroly.


Zařízení slouží k ochraně budov, objektů a živých bytostí v nich před nebezpečnými účinky blesku.

Pokud se bude zpracovávat projektová dokumentace podle nové normy, vezme si těch 10. Ochránce vašich životů a vašeho majetku před škodami způsobenými blesky. Pro jeho efektivnost je však důležitá správná funkčnost, kterou neověříte pouhým okem. Potřebujete na to školeného odborníka, který disponuje speciálními přístroji.


Na cenu má vliv počet svodů, sklon a členitost střechy, množství kovových částí. Všechny ceny jsou s DPH. Nejvyšší správní soud nám tedy dne 28. V ustanovení § odst.


První elektronická KníŠka o ochraně před bleskem. V sekci KniSka zdarma ke stažení aktuální KníŠka 2.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky