pátek 22. prosince 2017

Převodovka dsg závady

Základem převodovky DSG (Direct Shift Gear, německy Direktschaltgetriebe) je tříhřídelová šestistupňová převodovka. Uvnitř DSG je dvojice paralelně uspořádaných převodovek se dvěma vstupními a dvěma výstupními hřídeli. Co je to DSG a jak vznikla? Představuje jeden z mnoha druhů preselektivních robotizovaných převodovek s dvojitou spojkou.


Jak je známo, robot je vlastně manuální převodovka s automatickým ovládáním. Když je potřeba změnit. Na druhé spojce se tedy musí připravit místo 5. V případě uvedené závady , musíte vyměnit spojky v převodovce DSG.


Výpadky funkce řazení, při znovu zapnutém klíčku je vše OK. DSG převodovka se suchou spojkou. Točivý moment je přenášen přes dvouhmotový setrvačník na suchou dvojitou spojku. Dvouhmotový setrvačník má vnitřní ozubení, které zapadá do vnějšího ozubení dvojitých spojek.


Toto místo je zdrojem častých hlukových projevů (hlavně ve volnoběhu), které vzniká korozí na. Mechanik usoudil, že jde o převodovkový olej a že převodovka nemá správný tlak. Auto mi bylo prodáno Autoprodejem Vašíček v Pardubicích u Globusu při stavu cc 82.


Nešetrnou a nesprávnou jízdou automatická převodovka trpí a je více náchylná na poruchy a nadměrné. Můj názor je, že spolehlivější je právě tato převodovka , ale za předpokladu dodržování výměny olejů a pravidelné kontroly v servisní síti dle předpisů výrobce. Základní pravidlo zní, že jakmile převodovka hučí, je něco s ložiskami.


V ostatních případech jde o závady mechatroniky nebo dvouspojky. Obecně ve srovnání s mechanickými převodovkami má DSG velmi malé náklady na opravy, protože u nich k závadám dochází jen opravdu sporadicky. Automobilky také namísto toho, aby si ji vyvíjely sama, dají často přednost některé ze specializovaných firem. První převodovku VW s označením DSG , zmíněnou DQ25 má zase na svědomí firma Borg Warner.


Z prostorových důvodů jsou vstupní hřídele vloženy do sebe (jeden z nich je dutý). K rozjezdu vozidla slouží dvoučinná. K zajištění jejího bezchybného fungování je však potřeba pravidelný servis, při kterém se navíc musí dodržovat speciální postupy. Konstrukce dvojspojkové převodovky, kterou koncern VW označuje jako ´ DSG ´ (Direct Shift Gear), totiž.


Ty jsou ale citlivé na přehřívání. Ford Powershift, Renault. TDI DSG z druhé ruky, je to r. Na předchozích autech jsem měl několik automatů ale tenhle se podle mě chová nějak divně. Ono je potřeba rozlišovat DSG 7st a 6st. V tomto článku se soustředíme na dvouspojkové převodovky.


Rozhodli jsme se jasně popsat, s čím je spojen nákup ojetého vozu s takovou převodovkou, a spolu s expertem odhadnout, kolik tak ve skutečnosti vydrží převodovky DSG (a jiné tohoto typu) a jaké náklady budou třeba na jejich servis a repasi. Dříve to byla specialita závodních vozů, zatímco dnes jde o běžnou součást automobilů koncertu VW. Zajímají mne vaše zkušenosti s OII a převodovkou dsg , zejména ve spojení s dieselovým motorem, a to jek 1. Samozřejmě, že nechci diskriminovat kolegy, co jezdí s benzínovými motory, proto prosím o postřehy i je.


Výhodou pak je vyšší účinnost a tudíž ještě o něco snížená spotřeba pohonných hmot. Nicméně si tato převodovka získala. Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte nepoužívané zboží na největším internetovém bazaru.


Automatická převodovka řadí a její funkčnost je v normě. Závada se vyskytuje ve většině případů po nastartování vozidla. Po vypnutí a zapnutí zapalování převodovka opět funguje tak jak má.


Jeden liter EUR, a to tam mám zľavu. Převodovka přejde do tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky