čtvrtek 28. prosince 2017

Vyjetý olej na plot

Používat vyjetý motorový olej , což je podle zákona nebezpečný odpad na nátěr plotu může opravdu jenom. Pokud to není extra pohledový plot a nepotřebujete konkrétní barvu, tak je nejlepší nátěr olej. Já jsem na zahradě použil ( na několik nezávislých doporučení) ten nejlevnější – motorový vyjetý olej.


Zdravím, čeká nás nový plot a tak přemýšlíme čím ho natřít. Vyjetý olej nesmí být po využití dále používán a musí být správným způsobem zlikvidován. Podle odborníků nesmí být použit ani pro osobní potřebu, rozhodnete-li se tak např. Lze použít vyjetý motorový olej k natření plotu?


Stejně tak nelze natřít plot títmto motorovým olejem. Vyjetý , použitý motorový olej se musí zlikvidovat u oprávněné osoby. Použili jste olej na plot nebo jste ho dali sousedovi, hrozí Vám vysoká pokuta.


Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu, jakým typem nátěru natřít dřevěný plot. Karbolin nebo vyjetý motorový olej byly v minulosti poměrně oblíbené! Olej si měním sám a vyjetý olej ´´ekologicky´´ likviduji.


Natíral jsem jím trámy před tím, než jsem udělal plot , plot na zahradě atd. Olej krásně VYSCHL, do dřeva se ´´zažral´´ na tolik, že pouze trošku špiní při otěru (opravdu jen špiní - nemaže). DIY Brick Rocket Stove - Cooking Without Electrical Power - Duration: 24:08.


Ne každý ví, že těžký topný olej (rTTO) POWERKRAFT FLUID je stejně ekologickým palivem jako LTO (lehký topný olej ) nebo zemní plyn. Díky spalovací technice značky POWERHEAT je topení TTO stejně pohodlné a bezobslužné jako topení LTO, jen je nejméně o levnější. A to už stojí za úvahu. Vyjetý motorový olej nevysychá jako fermež, vyplavuje se a oplachuje.


Nevěřím tomu, že prodlouží trvanlivost dřeva déle. Myslím, že by se již dávno používal i na jiné dřevěné stavby. Nejdůležitější je, aby plot byl nad zemí a dobře větral. Případně aby na něm nebylo mnoho vodorovných ploch, kde se může. Natřeno jen jednou a drží to už let.


Jana Rambousková na dotaz, zda je možné vyjetým motorovým olejem natřít plot. May Impregnace a penetrace se provádí nejčastěji natíráním nebo postřikem. Pokud použiju na nátěr plotu velké zahrady vyjetý olej z auta bude to pouštět barvu do trávy nebo to několik let vydrží ? Ochránci životního prostředí omlouvám se ale barva by vyšla na x tisíc. Mám klasický plot z planěk. Olej je jako nejlevnější varianta.


Můj hořáček na vyjetý olej ,použitý v teplovodním kotli,Dakon DOR 25. This feature is not available right now. Please try again later. Family Plot Recommended for you. Sběrný dvůr technických služeb,nebo benzinová pumpa v nejbližším okolí.


Benzinky jsou povinny odebrat vyjetý olej ze zákona. Je dost těch, kterým se ten ( vyjetý ) olej nedostává. Druhá věc je, že vyjetý olej je velmi solidní impregnace obyčejných dřevěných plotů.


Sice to není přímo ekologické, ale dělali to naši otcové, a dělám to i já.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky