pátek 8. prosince 2017

Kremační pec teplota

Kremační pec TSM (TS) Kremační pec KNP 05. Montáž: TSM – Pec je montována v našem závodě. TS – Dle situace může být pec montována také u zákazníka. Montáž pece KNP se provádí pouze v našem závodě s následnou dopravou k zákazníkovi. Provádíme lokální opravy – výměny podlah, ale i generální opravy celé vyzdívky pece.


Jsme schopni zabezpečit i dodávku a instalaci veškerých potrubí pro vzduch, ochranných pouzder pro termočlánky atd.

Máme zkušenosti s opravami vyzdívek kremačních pecí české i zahraniční. Předtím, než se tělo dostane do kremační pece a během dvaceti minut je zpopelněno, je uchováváno ve vysokých chladicích boxech. Ty jsou v plzeňském krematoriu dva. Tělo je uchováno minimálně dva dny, což je zákonná lhůta pro přípa že by přivezený obživl.


Nám se to nestalo, ale existují takové případy. Jediná funkční kremační pec v Ústí nad Labem je od Nového roku odstavená. Vlastník a bývalý nájemce budovy krematoria, firma Memory in Memory, ji nechal zapečetit.


Nový nájemce, společnost Krematorium Ústí nad Labem, tak musí zesnulé vozit do jiných měst, nejčastěji do Chomutova, Mostu či Prahy.

Teplota v kremační peci bývá kolem 9stupňů. Pokud se spaluje větší tělo, pak je i vyšší teplota , uvedl. Dodal, že kremace nebožtíka byla dokončena samovolným hořením. Poškozená kremační pec je tak vyřazená z provozu a musí být opravena.


V září ji stejně čekala generální oprava. Tento graf ukazuje vývoj počasí pro dní pro Pec pod Sněžkou (Královéhradecký, Česko) s denními symboly počasí, minimální a maximální teploty, úhrn srážení a pravděpodobnost. Odchylka je zbarvena v rámci teplotního grafu. Válka o kremační pec v Ústí nad LabeMěsto teď vozí nebožtíky 1kilometrů ke … Až 1kilometrů dlouhou cestu musí vykonat nebožtíci z Ústí nad Labem. Město totiž přišlo o kremační pec , a tak musí mrtvé ke zpopelnění vozit jinam.


Pec má několik programů, hned po závozu je nutné jeden zvolit. Program číslo jedna je pro malá těla, nejčastěji děti. Dvojka je pro těla menšího vzrůstu, trojka pro normálně velká a čtyřka pro nadměrně hmotná těla. Dle programu se přizpůsobuje teplota a délka žehu. Skrze průhled lze stav hoření kontrolovat i. Předpověď se v posledním dnu trochu změnila, teploty nyní budou nižší než se čekalo - od neděle do úterý.


V neděli a pondělí bude oblačnost menší a proměnlivá, v úterý hrozí od západu přeháňky. Vyšší teplota sekundární komory má také za následek rychlejší průtok plynů touto komorou.

Obsluha kremační pece by si měla být vědoma toho, že tento stav může způsobit viditelné emise. Sekundární (dopalovací) hořák je pak třeba vypnout do doby, než se teplota ustálí nebo vrátí na původně nastavenou hodnotu. Kouř vznikající při kremaci splňuje nejpřísnější normy. Jeho neškodnost je zajištěna speciálním dopalovacím systémem pecí a také soustavou jejích filtrů. Samozřejmě jim už nedojde, že by takové drobnosti mohly kremační peci nějak vadit.


Jenže například natlakované pivo v plechovce, které v peci bouchne, není opravdu nic dobrého. Podobné věci pak poškozují šamot, jímž je pec vyzděna. Nejčastější kremační pec je ze dvou komor.


V první je raketa spálena tělem v tryskách s horkým vzduchem a ve druhém spalování 1 spalování organických tkání a zachycování nečistot. Důležitým prvkem zařízení krematoria je kremator, ve kterém jsou spálené pozůstatky drceny do stavu prachu a kovové předměty. Pec se ohřeje velmi rychle, krabice popálí nejprve při 6stupních Celsia a teplota se zdvojnásobí. Dým, který se uvolňuje během spalování, se spálí přídavným plynem.


Na výstupu se shromažďuje oxid uhelnatý a hrstka popílku, který se shromažďuje ve speciálním plastovém obalu a poté je dává majiteli. Předpověď počasí na více než týden je pouze výhledem a lze očekávat její upřesňování v průběhu dalších dní. Podle zastánců netradiční technologie by mohla alkalická hydrolýza časem nahradit právě kremační pec , neboť je energeticky mnohem úspornější a tedy i šetrnější k životnímu prostředí.


Samotná podstata ale není nikterak nová. První experimenty sahají do 19. Vídeňská městská pohřební služba, která na sebe před časem upozornila otevřením e-shopu s upomínkovými předměty, se rozhodla rozšířit svůj sortiment hraček z lega. K dostání jsou nově například kremační pec , figurky truchlících pozůstalých i nebožtíků, smuteční kočár s vraníky či celý hřbitov s náhrobky a hrobařem.


V Ústí se firma s městem soudí o pec v krematoriu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky