pondělí 11. února 2019

Karma nebo bojler

Plynem ohřívaný bojler (zásobník) nebo plynová karma (průtokový ohřívač) by se hodily v případě, že spotřeba TUV je vysoká, nebo nárazová a nepředvídatelná (např. penzion). Vyžaduje to však komín nebo průraz pro odtah spalin skrz zeď (pro zařízení v provedení turbo) a plynovou přípojku, což je nákladnější. My máme bojler a když se někdo vykoupe ve vaně, tak na napuštění druhé vany už nezbyde teplá voda ( nebo když si manželka napustí vanu, odskočí si k televizi a voda mezitím vychladne). Tak buď si pořídit velký bojler nebo zůstat u karmy (ale s karmou já nemám zkušenost).


Teplá voda, kdykoliv potřebujete, to je jeden ze základních požadavků komfortního bydlení.

Rozhoduje potřebné množství vody, ale také náklady na instalaci a provoz. Poradí mi někdo ,jestli je lepší plynová karma nebo průtokový el. Potřebujeme ohřev vody na nádobí ,koupání ,umývání. Tak bych vás prosila o radu co je lepší koupit jestli opět karmu, nebo plynový bojler ? Nevím na jakém principu pracuje plynový bojler ? Jestliže si napustím vanu a vypustím všechnu teplou. Vana, umyvadlo i dřez budou na jedné straně cca do 5-2m od ohřívače.


V tuto chvíli je v bytě karma a nemůžeme se rozhodnout, zda zůstat u průtokového ohřívače nebo zvolit bojler a jestli by měl být ohřev na plyn nebo elektřinu (nevím, zda je zde noční sazba možná) - dosud s tím nemáme žádné zkušenosti.

Mame ji na ohrev vody na koupani, myti nadobi na chod domacnosti. Montáž a výměna bojlerů. Postaráme se o montáž, zapojení či výměnu libovolného Vámi vybraného bojleru nebo průtokového ohřívače, ať už si ho objednáte v balíčku s montáží u nás, nebo zakoupíte sami a od nás si necháte bojler jen zapojit. U průtokového ohřívače vody je umístění jasně dané.


Instaluje nad baterii, nebo se schová pod dřez, takže je v podstatě součástí výstupu vody. Trochu jiné to může být u klasického bojleru. V první řadě je nutné zmínit, že bojler je vhodné umísťovat co nejblíže místům, odkud budete čerpat vodu. Môže byť elektrický bojler v zóne 2? Použít jednofázový nebo třífázový bojler ? Blokujete bojler nebo hodin denně? Jak zjistit že je blokační relé el.


Poradíte mi jak připojit bojler Perla do sítě? Nemáte někdo zkušenosti z kotlem a bojlerem SLME 2firmy ACV? S karmou mám dobré zkušenosti, ale už má něco za sebou a teď nevím jestli koupit novou nebo přejít na bojler. O něm nevím téměř nic, jakou velikost, typ atd.


Jsme člená rodina, dvě děti dva dospělí.

Vanu sice máme, ale většinou se pouze osprchujeme a pro děti se napustí trochu vody do vany. Plynový průtokový ohřívač vody, čili Karma Co je bojler. Bojler je pro změnu spíše elektrický zásobníkový ohřívač vody, který ohřívá předem načerpanou a uloženou vodu. Samozřejmě, že i ony mohou být i plynové nebo kombinované, ale obvykle jsou elektrické.


Na trhu jich existuje mnoho typů. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Elektrický bojler nebo plynová karma host - xxx.


Tento příspěvek (zjistit adresu) Dobrý den. Mohl by jste někdo porovnat z hlediska nákladů na provoz řešení ohřevu vody v elektrickém bojleru nebo pomocí plynové k. Zajímalo by mě jestli je lepší si pořídit do domu na ohřev vody bojlér nebo průtokové ohřívače. Ačkoliv průtokové ohřívače mají větší okamžitou spotřebu, tak v časovém součtu musí být spotřeba el.


Průtokový ohřívač ohřívá jen když teče voda,kdežto bojlér s nižší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky