čtvrtek 7. února 2019

Řepkový olej na dřevo

Slunečnicový olej na dřevo. Olej samotný pak trochu brání vnikání vody do struktury dřeva, v tom asi bude. V takovém případě použijeme raději řídky rostlinný olej (ať už slunečnicový nebo olivový). Zdravé pro člověka a dobré pro dřevo. Zrady studie o řepkovém oleji.


Jde především o interpretaci studie pracovníků Lewis Katz School of Medicine při Temple University zveřejněné loni v prosinci. Lněný olej je přírodní olej na dřevo , který je rafinovaný - vhodně upravený pro natírání dřeva. Vyniká skvělou penetrací do dřeva a je snadno aplikovatelný.


Již přes půl století staré výzkumy ukazují, že nenasycené oleje a hlavně řepkový olej vyvolávají rakovinu a předčasné stárnutí. Závěry výzkumů se dodnes daří úspěšně skrývat. Důkazy asi na odstavce jsem musel skrýt, aby je někdo nepovolaný neokopíroval.


Naleznete je v knize Stále mladí, svěží a plní. Přírodní oleje na dřevo a také oleje na dřevo v kombinaci s vosky jsou v posledních desetiletích nahrazovány alkydovými oleji, přísadovanými parafinickými a polyurethanovými pryskyřicemi, které jsou podobnými ale částečně syntetickými materiály. Výsledkem posledního vývoje v oblasti olej -voskových povrchových úprav. Tungový olej - velmi dobrá ochrana proti vodě a oděru na interiér i exteriér.


Dřevo vytvrdí a je vhodný i na venkovní nátěry. Vynikající na zátěžové plochy - kuchyňské linky, podlahy, stoly, okna atd. Světlicový olej - dřevo téměř nezabarví. Vhodný na nábytek, obložení, dekorativní předměty atd.


Řepkový olej na dřevo

Nadpoloviční většina vzorků překročila hladinu 10krát a rekordmanem byl řepkový olej s podílem této prokazatelně rakovinotvorné látky! Jako vždy necháváme rozhodnutí, zda zůstane řepkový olej součástí vaší kuchyně či ne, jen a jen na vás. Alternativy znáte, píšeme o nich pravidelně. Ošetřit dřevo olejem zvládne každý doma.


Dřevo napuštěné olejem má svým způsobem výjimečné vlastnosti. Olejování dřeva je jednoduché a je náročné pouze na čas potřebný k zasychání jednotlivých vrstev. Mezi jednotlivými vrstvami nechejte olej zasychat nejméně hodin, povrch bude opatrně pochozí po hodinách.


Odolnější a příjemnější povrch dřeva získáte zabroušením. Tekuté oleje a vosky pro ošetření nábytku Remmers (Wohnraum Öl), PNZ (Vosk na dřevo W, Olej na pracovní desky), Scandiccare ( Olej na nábytek) Oleje na zahradní nábytek a pergoly Bondex (Exotic Oil), Colorex (Orient), Remmers (Pflege Öl), Scandiccare ( Olej na zahradní nábytek, Pergolový olej ). Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. ASTRAXIL HS - olej na dřevo pro venkovní použití.


Veškeré barvy na dřevo KREIDEZEIT (oleje, vosky, lazury) vyrábíme podle starých osvědčených receptur ze 1 přírodních materiálů a obnovitelných zdrojů. Na trh tak přinášíme olejové barvy na dřevo výjimečné kvality, které jsou plně ekologické a umožní vám zdravé bydlení. Oleje a vosky na dřevo v e-shopu HORNBACH.


Pokud si chcete pořídit oleje a vosky na dřevo , pak jste u HORNBACHu na správné adrese. Podívejte se v klidu on-line na oleje a vosky na dřevo , následně si váš vysněný odstín oleje nebo vosku na dřevo objednejte v e-shopu HORNBACH s doručením přímo k vám domů. Pokud dřevo nasálo olej , tak už nemůže nasávat vodu, tím pádem je trvanlivější.


Vzhled: Olej se ve dřevě vizuálně chová podobně jako voda - barevné rozdíly opět vyniknout, barvy se zvýrazní. Povrch ošetřený olejem vypadá prakticky vždycky lépe než neošetřený. Nevznikne tím ovšem na povrchu lesk.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky