středa 31. října 2018

Drevoplyn princip

Dřevoplyn je produkt zplyňování biomasy, při kterém uhlík v molekulách reaguje za vysoké teploty (5°C) s párou nebo kyslíkem, čímž vzniká směs oxidu uhelnatého (CO), vodíku (H 2), methanu (CH 4) a oxidu uhličitého (CO 2). Princíp spaľovania v kotloch VIGAS sa výrazne líši od bežných kotlov na pevné palivo. Dřevoplyn (angl. wood gas, německy holzgas) je zplynované dřevo či jiné formy biomasy. Lze ho využívat k vytápění obytných prostor a také k pohonu vozidel a plavidel vybavených běžným spalovacím motorem.


Plynový generátor v podobě, používané od začátku třicátých let 20. Tepelný výkon - kW. Tento kotel má navíc chladící výměník proti přehřátí, to je pojistka proti přehřátí při výpadku elektrické energie. Teplovodní kotel VIGAS patří do kategorie kotlů s dohoříváním a přehoříváním paliva, přičemž se využívá efekt pyrolytického spalování.


DREVOPLYN je firma ktorá sa zaoberá predajom, a servisom kotlov na drevo a kotlov na pelety. Tiež montujeme regulácie vykurovacích systémov k našim kotlom. Celková koncepce je následující: dřevoplyn vyvýjený v generátoru s katalytickým štěpením dehtu (1) je nasáván do spalovacího motoru přes hrubý filtr s dřevěným uhlím (2) (póry dobře zachytávají zbylý dehet), potom se čistí probubláním vodou v nádrži (3) a dále pokračuje přes chladič (5), kde zkondenzuje přítomná vodní pára a zvyšuje se energetický. Drevosplyňovací kotol je kotol pre ústredné kúrenie, resp. Při průběžném doplňování kotle dřevem by došlo k úniku plynu, čili celý proces musel být jednorázový.


Domácí dřevoplynové elektrárny aneb kogenerace na dřevoplyn. Váš dům by pak nespotřebovával peníze za energie, ale produkoval peníze. Já ještě pamatuji po válce auta s pohonem na dřevoplyn.


Jen plynná směs vzniká v topeništi nedokonalým spalováním dřeva a pak se dopravuje do spalovacího prostoru do hořáku. Princip je podobný,jako spalování zemního plynu. V podstatě jde o oxid uhelnatý.


Dobře spálené uhlí je z pohledu emisí škodlivin lepší než špatně spálené dřevo. Velmi špatné je kotel na noc naložit a zavřít přívod vzduchu. Ono to sice vydrží až do rána, ale zamoříte tím široké okolí produkty nedokonalého spalování jako je oxid uhelnatý nebo polycyklické aromatické uhlovodíky. Lepší je přikládat častěji. K spaľovaniu paliva dochádza spôsobom splynovania dreva.


Nebo si pořídit moderní. Vyňatek z TECHNICKÉ ZPRÁVY a princip fungování výrobku Základním principem při tvorbě dřevoplynu je pyrolytické spalování, kdy z tuhého paliva vhodně zvoleným způsobem spalování vznikne palivo o jiném než tuhém skupenství (plynném - dřevoplyn). Zužitkované teplo slouží k předehřevu vratné vody z ústředního topení.


Výhodou kondenzačních kotlů je také fakt, že jsou šetrnější k životnímu prostředí než. Dvojplášťové ohnisko funguje dokonale a napomáha tomu, aby sa všetok drevoplyn uvoľnený z dreva premenil na teplo. Vzduch sa predhrieva medzi vonkajším a vnútorným plášťom, do ohniska vniká cez otvory po celom obvode.


Prichádza presne tam, kde ho treba najväčšmi. Vznikajú horľavé plyny zložené z metánu, oxidu uhoľnatého a vodíka. Tento „ drevoplyn “ sa priamo spaľuje alebo používa ako palivo pre pohon motorov.


Biochemické premeny sa uskutočňujú fermentáciou. Fermentácia je kvasenie rastlín s obsahom cukru a škrobu enzýmami. Ak sa ocitneme v situácii, že cena plynu vzrastie a ľudia budú nútení hľadať cestičky ako ušetriť, tak ako sa to stalo pred časom našim ukrajinským susedom, budeme v prvom rade hľadať spôsob ako znížiť životné náklady.


Ropa a zemný plyn sú vytvorené anaeróbnym rozkladom pozostatkov organizmov vrátane fytoplanktónu a zooplanktónu, ktoré sa usadili na dne mora (alebo oceánu) vo veľkých množstvách v bezkyslíkatých podmienkach a pretrvávali tam po dobu miliónov rokov. Ekvitermní regulace ATMOS ACD01.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky