středa 24. října 2018

Solární panely nebo fotovoltaika

Na své střeše můžete mít dva druhy panelů. Fotovoltaické solární panely nebo solární kolektory. Rozdíl mezi těmito druhy je ve způsobu využití energie.


To znamená, že budete z velké části energeticky soběstační a slunce vám narozdíl od dodavatele elektřiny nebo plynu faktury za. Aktuálně již není fotovoltaika tolik dotována.

V našich podmínkách je spíše preferována. Původcem těchto dezinformací jsou zpravidla prodejci jednotlivých systémů, kteří se tímto snaží zvýšit šanci v prodeji toho nebo onoho produktu. Pokud chceme vyrábět elektřinu, vždy volíme solární fotovoltaické systémy, neboť fototermika výrobu elektřiny neumožňuje. Naproti tomu, pokud chceme ušetřit náklady za.


Pro solární panely je charakteristická dlouhá životnost, výrobci standardně garantují, že křemíkové články vydrží funkční několik desítek let. Někomu se solární panely líbí a nemá problém si je dát na střechu svého domu. Naopak jinému mohou připadat nevzhledné a na dům by si něco takového nikdy nepořídil.

Solární panely jsou prostě hnusné. Na každou střechu se solární panely nehodí. Například na historické nebo památkově chráněné budovy jednoduše.


Zde najdete fotovoltaické panely. Prodej solárních ostrovních systémů, rekuperačních jednotek, tepelných čerpadel, hybridních systémů, solárních hraček, nabíječek a dalšího zboží. Pokud stavíte nebo rekonstruujete rodinný dům, určitě proveďte přípravu na instalaci FVE. Včasnou přípravou, která je poměrně jednoduchá a laciná si ušetříte mnoho komplikací v okamžiku, kdy se rozhodnete solární panely na vaši střechu skutečně umístit. Pak vám dříve nebo později prolétne hlavou ona slavná nerudovská otázka: kam s ní?


Přemýšlíte o fotovoltaice? Je totiž nad slunce jasné, že to, jakým směrem umístíme solární panely , má na výrobu elektřiny zásadní vliv. Sada na upevnění fotovoltaického panelu na střešní tašku, všechny typy tašek kromě bobrovky. Sady jsou pro až fotovoltaické panely. Montážní sady jsou skladem.


Doprava přepravcem TopTrans, nebo SCHENKER, v objednávce vyberte Doprava fotovoltaika. Kvalita fotovoltaických panelů neustále stoupá. Díky tomu je možné vyrobit více energie a vydělat více peněz.

Zatímco dříve se nejvíce prodávaly solární panely o výkonu 2kWp, dnes běžně koupíte fotovoltaické panely s výkonem 2kWp – tedy skoro o třetinu. Za jakých podmínek je nyní možné fotovoltaické panely instalovat? Proč se nevyplácí montáž svépomocí a jaké komplikace může neodborná instalace fotovoltaického systému způsobit?


Tyto systémy je vhodné využít tam, kde není možné budovu nebo objekt napojit na rozvod elektrické energie. Nejčastěji jsou to objekty pro rekreaci a volný čas (chaty, zahrady, karavany a lodě). Pro některé by bylo zřízení přípojky velice nákladné, nebo dokonce nemožné.


Poskytuje však výhody, které solární termický ohřev nemá. Více v článcích: Příprava teplé vody - fotovoltaika nebo solární tepelné kolektory?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky