pátek 26. října 2018

Kam umístit venkovní jednotku klimatizace

Klimatizace : Zdroj náhledového obrázku unsplash. Zvažujete pořízení klimatizace , ale váháte, kam s venkovní jednotkou? Vyberte takové místo, kde nenaruší vzhled zahrady a přitom nabídne 1 výkon. Venkovní jednotka klimatizace se dá umístit na zem, nebo na zeď, nebo na střechu.


Důležité je zvolit takové místo, aby vás (případně vaše okolí) co nejméně rušil provoz venkovní jednotky, či aby vám nevadil pohled na samotnou jednotku či lišty s potrubím k ní vedoucí.

Montáž je možná na fasádu, střechu, nebo na speciální konzoli na zem. V případě rodinného domu je na Vás kam tuto jednotku umístníme. Kvalitní klimatizace jsou vybaveny tepelným čerpadlem s výborným energetickým. Kam a jak mobilní klimatizaci umístit Místo pro klimatizační jednotku samozřejmě musí odpovídat jejím rozměrům. Přitom by chladný vzduch neměl foukat přímo na osoby v místnosti, případně do lůžka.


Pak vás jistě napadla myšlenka investovat do klimatizace. Většina výrobků na trhu přináší komplikaci v podobě rozdělení klimatizace do dvou jednotek: vnitřní a vnější, přičemž musíme vhodně umístit každou z nich. Revoluční řešení přináší nabídka klimatizace v provedení bez venkovní jednotky.

Fotogalerie: Dobrý den,chtěl bych se zeptat,zkušenějších majitelů klimatizací jak moc velký nesmysl by bylo umístění vnitřní jednotky klimi jak je znázorněno na fotce,ideální řešení umístit ji nad okno by byl problém protože v místě kde by měli jít ven vývody z klimi jsou nad okny železná Íčka,nebylo by to sice zcela neřešitelné a velmi komplikované. Zaměřili jsme se na mobilní, nástěnné i okenní modely. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat klimatizaci. Představte si, že si můžete pořídit klimatizaci, ale nebude nutné umístit na fasádu domu nevzhlednou vnější jednotku.


Místo ní bude na vnější zdi vidět jen dvojice mřížek vstupu a výduchu vzduchu. Musíte však počítat s většími pořizovacími náklady v porovnání s běžnou splitovou jednotkou. W vnitřní nástěnné jednotky a jednu kW venkovní multisplitovou jednotku. Výkon venkovní jednotky přitom může být nižší než součet výkonů vnitřních jednotek, protože se nepředpokládá, že by všechny vnitřní jednotky pracovaly současně na plný výkon. Bojíte se pořídit si klimatizaci kvůli složité montáži, zásahu do budovy nebo myslíte, že nemáte kam umístit venkovní jednotku ? V textu vám vyjasníme, jak jednoduchá montáž klimatizace do bytu, kanceláře nebo do komerčních prostor je.


Instalace klimatizace není banální záležitost, odborný technik může dobře poradit nejenom kam kterou jednotku umístit v interiéru, ale také napříkla kam bude nejvhodnější umístit jednotku venkovní. Okenní klimatizace je kompaktní zařízení, které se montuje do předem připraveného otvoru v okně nebo ve stěně. Vhodné do prostor, kde není možné umístit venkovní jednotku propojenou měděným potrubím.


Olimpia Splendid Nexya S4E Inverter Kompaktní dvoudílná klimatizace Nexya S4E Inverter je ideálním řešením do prostorů, kde je možnost umístit vnitřní i venkovní jednotku. Obě jednotky jsou propojeny chladivovým. Ne, montáž klimatizace není jednoduchá.


Vnitřní a venkovní jednotky jsou propojeny izolovaným měděným potrubím, která se mimo jiné pájí a tvarují na míru.

Dále jsou často nutné zásahy do elektroinstalace, které jsme schopni certifikovaně provádět. Proto montáž klimatizace doporučujeme přenechat odborníkům. Mobilní splitová klimatizace je v zásadě úplně stejná jako klasická dělená klimatizace nástěnná, s jedním jediným rozdílem - spojovací hadice je delší a můžete ji protáhnout otevřeným oknem.


Není nutné vrtat do zdí. Venkovní i vnitřní jednotku stačí položit na zem a zapojit do elektřiny. Nejčastěji je umístěna na střeše, terase nebo na zahradě. Pokud nechcete mít venkovní jednotku nutně umístěnou vně objektu, lze ji umístit také do skladu, půdních prostor, nebo naopak do prostornějšího sklepa.


Počítejte s tím, že vnější jednotky. Nevíte kam umístit vnitřní jednotku ? Podívejte se do našich tipů k instalaci. Jaký výkon klimatizace vybrat?


Výkon je nejdůležitější parametr při výběru klimatizace. Ideální návrhem je výpočet tepelných zisků klimatizované místnosti. Tepelné zisky dělíme na vnitřní (počítače, osoby, kopírky atp.) a na.


V domě s přímotopy plánuji vyzkoušet topení pomocí klimatizace , zatím v jedné místnosti - kuchyni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky