středa 24. října 2018

Rožeň na kýtu

Důležitou součástí je vyvažovací díl rožně, který se nasune na ráhno a slouží k vyvážení masa v ose rožně tak, aby se rožeň plynule otáčel a nedocházelo k rázovému přetížení motoru. Chystáte oslavu s rodinou, kamarády nebo prostě rádi grilujete? U nás si můžete gril půjčit, ale i koupit!


Zahradní gril na sele, prase, kýtu nerezový. Pro opravdové labužníky, grilující nadšence a strávníky většíh.

NA SLOVENSKO JDE ZATÍM ZASÍLAT BEZ PROBLÉMŮ. Dopravu na Slovensko je nutné doplatit např. Přesnou cenu dopravy vám sdělím podle psč. Doba dopravy 2-3dny od odeslání. Velký gril spodní na sele, kýtu ,část nerez, na 40kg Inzerát byl odebran z oblíbených.


Gril na sele,kytu,kuřata, atd. Prodám masivní gril na sel. Na těchto stránkách Vám chceme přinést informace o jednom ze způsobů grilování a to o rožnění.

Rožnění je příprava větších kusů masa (celé kuře, krůta, kýta, sele atd.), kdy se maso napíchne na rožeň a pomalu se s ním otáčí (ručně nebo pomocí motoru) nad otevřeným ohněm na zahradě nebo v krbu. Kýtu napíchneme na rožeň , neobalujeme do alobalu, předpokládá se gril s bočním ohřevem - konstrukce grilu je přizpůsobena tak, aby nebylo možno kýtu připálit ohněm, který vzniká, u grilu se spodním topeništěm, zapálením tuku odkapávající do ohniště. Příprava grilu na grilování. Dejte si na čas a počkejte na žhnoucí dřevěné uhlí. Vepřovou kýtu není rozhodně dobré grilovat nad otevřeným ohněm.


Maso na něm lépe propečete a bude mít i lepší chuť. Počítejte s tím, že kýtu můžete grilovat i kolem hodin. Po otevření dvířek je zde odkládací plocha , víko je hranaté,takže stačí nechat položený tác a maso tak udržet teplé. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Nový, doprava Inzerát byl odebran z oblíbených.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Velmi oblíbeným druhem grilování je úprava masa na rožni.


Grilovací rožeň bez motorku je ideální na špízy. Využití najde především s menšími kusy pokrmů nebo jako celokovová grilovací jehla na špíz, kterou je možné snadno otáčet ručně. Kýtu je třeba napíchat 2-dny předem před samotným grilováním a uložit ji na chladného místě, sklepu, či do speciální chladící komory, kde je teplota mezi 5-°C.


Nejprve ji však prošpikujeme!

Slaninu nakrájíme na delší hranolky, pak ji dáme do mrazáku zamrazit. Budeme-li je připravovat nejtradičnějším a také nejefektnějším způsobem na otáčivém rožni, zabalíme sele do dvou (!) vrstev alobalu a opékáme je hodiny poměrně zprudka na ohni (plameny mohou šlehat až na alobal). Po třech hodinách sele vybalíme a dále rožníme je už pouze na žhavém uhlí.


Než dáme sele rožnit, je potřeba mít spoustu žhavého popela. Sele opláchneme a necháme okapat. Na rožeň ho upevníme bodci a střed těla připevníme čistým drátem tak, že drát protáhneme kolem páteře a tu připevníme k. Půjčte si gril a uspořádejte kulinářskou akci s přáteli. Najděte si půjčovny a zapůjčovatele v Česku nebo na Slovensku.


Kůži můžeme nařezat na mřížky, pak ji celou posolíme a vložíme do nálevu, který by měl být na chuť slaný a řádně očesnekovaný. No a pak už jen záleží na nás, jak dlouho budeme mít maso naložené v láku. My jsme kýtu napíchali s rychlosolí, takže nám stačilo mít maso uložené v lednici pouhý týden.


Nejpoužívanější jsou nerezové rošty na grilování masa, dále jehly na šašlik a ražniči. Nenecháváme nerez jen stříbrnou, jak je běžné, ale děláme na ni efektní patinu. Můžeme vyrobit i otáčející se vidličku na kuřata a při zvolení většího motoru i otočný rožeň na sele.


Rožeň na sele slouží k upevnění vě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky